ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Arctic Cat: Ο Hulk των 1000 κ.εκ

Arctic Cat: Ο Hulk των 1000 κ.εκ


Η λειτουργική... μόδα των All-Terrain Vehicles (Οχήματα Παντός Εδάφους) ήρθε και στην Ελλάδα. Η ιδανική χώρα για κίνηση (επαγγελματική αλλά και διασκέδασης) των οχημάτων αυτών «ανακάλυψε» τα ATV.
Όταν το κορυφαίο μοντέλο της Arctic Cat έχει το παρατσούκλι «Ο πράσινος Hulk» το εύκολο συμπέρασμα είναι πως δεν του λείπει η δύναμη.
Κάθε ATV της Αμερικάνικης Arctic Cat χαρακτηρίζεται από την ποιότητα κατασκευής, τις δυνατότητες εκτός δρόμου, την τεχνολογική υπεροχή και την αξιοπιστία του ακόμη και στην πιο σκληρή χρήση. Στα παραπάνω το 1000i XT προσθέτει τον τερατώδη κινητήρα του.
Εξοπλισμένο με τον πανίσχυρο και τεχνολογικά προηγμένο δικύλινδρο (σε διάταξη V) 951 κ.εκ. και 70 ίππων υπόσχεται να ξεπεράσει εύκολα όλα τα εμπόδια στο πέρασμα του. Ένας κινητήρας που χαρακτηρίζεται από την ομαλή λειτουργία του σε χαμηλές στροφές και από τον ήχο του, που θυμίζει τον... Hulk.

Κορυφαία ικανότητα αναρρίχησης και εκτός δρόμου δυνατότητες με 28 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και το σύστημα On the Fly 2wd/4wd της Arctic Cat. Με το πάτημα ενός κουμπιού περνάτε από δικίνητο σε τετρακίνητο και με ακόμη ένα πάτημα κλειδώνει το εμπρός διαφορικό μεταφέροντας την ίδια δύναμη και στους 4 τροχούς, για τα πιο δύσκολα εμπόδια.

Η αυτόματη συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση Duramatic Transmission της Arctic Cat είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα μετάδοσης σε ATV. Συνεχώς μεταβαλλόμενο σύστημα CVT με αργό-γρήγορο και εγκέφαλο που μεταβάλει τα χαρακτηριστικά της μετάδοσης σύμφωνα με την ταχύτητα του ATV τις στροφές του κινητήρα και το άνοιγμα του γκαζιού. Το ειδικό φρένο κινητήρα επιτρέπει τις πιο δύσκολες καταβάσεις ακόμα και σε ακραίες κλίσεις και συμπληρώνει υποδειγματικά τα ήδη κορυφαία και τεράστια δισκόφρενα με τα οποία είναι εξοπλισμένο.

Το 1000i XT διαθέτει πολύ καλή οδική συμπεριφορά χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους. Η ειδική σχεδίαση πλαισίου και πλαστικών τοποθετεί τον αναβάτη «μέσα» στο ATV και όχι «πάνω» σε αυτό, χαρακτηριστικό το οποίο σε συνδυασμό με την ποιοτική ανάρτηση επιτρέπει τον άνετο χειρισμό σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. H αντιστρεπτική ράβδος αυξάνει τις δυνατότητες επιθετικής οδήγησης και σταθερότητας σε στροφές με υψηλή ταχύτητα κάτι απαραίτητο με αυτή την δύναμη.

Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης της Arctic Cat είναι από τα εξυπνότερα και πιο προηγμένα της αγοράς. Ο εγκέφαλος του επεξεργάζεται εκατομμύρια πληροφορίες το δευτερόλεπτο από την δύναμη που ασκεί ο αναβάτης στο τιμόνι, την ταχύτητα του οχήματος και τις στροφές του κινητήρα μεταβάλλοντας συνεχώς την δύναμη της υποβοήθησης για εξαιρετική οδική συμπεριφορά και άνεση στον αναβάτη.

Ο εργάτης της Αμερικάνικης εταιρείας Warn έχει δυνατότητα έλξης 1360 κιλών βγάζοντας το ATV και τον αναβάτη από τις χειρότερες συνθήκες και τις πιο δυσάρεστες εκπλήξεις μέσα σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον κάθε Arctic Cat διαθέτει αποσπώμενο κοτσαδόρο με μπίλια ο οποίος όταν αφαιρεθεί, η υποδοχή 2 ιντσων μπορεί να δεχθεί εργαλεία για κάθε είδους χρήση .

Η έκδοση ΧΤ είναι εξοπλισμένη με ειδική βαφή αυτοκινητιστικού τύπου με μεταλλικά χρώματα και κορυφαία αντοχή στο χρόνο , τα στοιχεία της φύσης και την σκληρή χρήση.
Κάθε ATV της Arctic Cat συνοδεύεται από εγγύηση 2 ετών και Ελληνική έγκριση τύπου με άδεια κυκλοφορίας για 2 άτομα. Στην τιμή των 14.499 ευρώ συμπεριλαμβάνονται πινακίδα και τέλη κυκλοφορίας.

Σχετικές ειδήσεις