ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Dakar 2015: Την 14η νίκη θέλει η KTM

Dakar 2015: Την 14η νίκη θέλει η KTM

Η ομάδα Red Bull KTM Rally Factory Racing Team είναι έτοιμη για να συμμετάσχει στο Rally Dakar 2015.

Η επιτυχία ξεκίνησε για την Αυστριακή υπερδύναμη το 2001 όταν ο Fabrizio Meoni οδήγησε την KTM LC4 660R στη νίκη. Ανάμεσα στους Meoni το 2001 και τον Coma το 2014 υπάρχει μία μεγάλη ιστορία με περιπέτεια, αντοχή και πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα αναβατών όπως οι: Meoni (δύο νίκες) Despres (πέντε) και Coma (τέσσερις δεν έγινε ο αγώνας το 2008).


Με τον περσινό νικητή και πολυνίκη του θεσμού και παγκόσμιο πρωταθλητή Cross Country Rally 2014, Marc Coma, στην ομάδα, η KTM, είναι υποψήφια για μία ακόμη κορυφαία εμφάνιση. Το Coma πλαισιόνουν οι: Jordi Viladoms, Ruben Faria και Sam Sunderland.

Οι αναβάτες θα οδηγήσουν την νέα KTM 450 RALLY με την οποία οι Marc Coma και Jordi Viladoms κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις το 2014.
O Marc Coma είχε μία εκπληκτική χρονιά με νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και προετοιμάστηκε κατάλληλα για να συνεχίσει το σερί των 13ών νικών της KTM στο Rally Dakar. Αντίθετα, ο Ruben Faria ταλαιπωρήθηκε από χτύπημα στον ώμο και αναμένεται μέχρι την εκκίνηση του αγώνα να είναι καλύτερα.

Σκληρή προετοιμασία έκανε και ο Sam Sunderland. Ο Βρετανός έχει ως στόχο να μάθει από τους παλαιότερους αναβάτες και να αποκτήσει εμπειρία.

Σχετικές ειδήσεις