WRC: Η χρονιά του Sebastien Ogier σε εικόνες

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Ο Sebastien Ogier ήταν ο κυρίαρχος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2014, κέρδισε 8 από τους 13 αγώνες της σεζόν και κατέκτησε τον τίτλο.

Με οχτώ νίκες, δέκα τερματισμούς στο podium, έξι νίκες στις power stages και 94 ταχύτερους χρόνους σε Ειδικές Διαδρομές, η χρονιά του 2014 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλλυ έχει το όνομα του Sebastien Ogier.

Ράλλυ Μόντε Κάρλο – Τερμάτισε 1ος

Οι συνθήκες στον εναρκτήριο γύρο της σεζόν ήταν τουλάχιστον δύσκολες. Το χιόνι και ο πάγος στο δρόμο μαρτυρούν του λόγου το αληθές! Όμως, όπως έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν, ο Sebastien Ogier έδειξε την κλάση του και πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα!

Ράλλυ Σουηδίας – Τερμάτισε 6ος

Όλα δείχνουν γαλήνια, έτσι δεν είναι; Δυστυχώς για τον Γάλλο, το συγκεκριμένο ράλι δεν εξελίχθηκε έτσι για εκείνον. Βγήκε εκτός δρόμου και έχασε τέσσερα λεπτά μέχρι να επιστρέψει σε αυτόν. Την ίδια ώρα, τη νίκη πανηγύριζε ο teammate του στη VW, Jari-Matti Latvala.

Ράλλυ στο Μεξικό – Τερμάτισε 1ος


Λένε πως όταν ο Ogier πεισμώνει, είναι δύσκολο να τον λυγίσεις. Πράγματι ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέκαμψε και από την απογοήτευση της Σουηδίας, έφτασε στο θρίαμβο στο Μεξικό. Στα σκληρά εδάφη της Κεντρικής Αμερικής, ήταν περισσότερο από 1 λεπτό μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Ράλλυ Πορτογαλίας – Τερμάτισε 1ος

Άλλη μία επίδειξη ανωτερότητας από τον Ogier, που πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στη σεζόν, με τον Mikko Hirvonen της M-Sport και τον Mads Ostberg της Citroen να τον πλαισιώνουν στο βάθρο. Οι Latvala, Kris Meeke, Elfyn Evans και Robert Kubica, είχαν όλοι ατυχήματα.

Ράλλυ Αργεντινής - Τερμάτισε 2ος

Στο πέμπτο ράλι της σεζόν ο Ogier δεν είχε απάντηση στον αποφασισμένο Latvala. Όμως με τους 18 βαθμούς της δεύτερης θέσης συν τους 3 που χάρισε η νίκη στην Power Stage, ο Γάλλος έφυγε από την Αργεντινή με τη σημαντική βαθμολογική συγκομιδή των 21 πόντων.

Ράλλυ Σαρδηνίας - Τερμάτισε 1ος

Η Ιταλία έχει φερθεί καλά στον Ogier τα τελευταία χρόνια. Το 2012 πέτυχε το καλύτερο πλασάρισμα σε γύρο του WRC για αυτοκίνητο της κατηγορίας S2000, τερματίζοντας πέμπτος με μία Skoda Fabia. Νίκησε το 2013 και επανέλαβε το θρίαμβο φέτος.

Ράλλυ Πολωνίας - Τερμάτισε 1ος


Αν ο Ogier είναι παραδοσιακά καλός στην Ιταλία, τότε στην Πολωνία είναι άπιαστος! Διέλυσε τον ανταγωνισμό και πήρε το μέγιστο των 28 βαθμών. Αναζητήστε στο YouTube βίντεο με τίτλο "Sebastien Ogier drifting Poland" για να πάρετε μία γεύση απ' όσα έκανε!

Ράλλυ Φινλανδίας - Τερμάτισε 2ος

Ο Latvala ήταν αποφασισμένος να κερδίσει το ράλι της πατρίδας του και το έκανε για πρώτη φορά μετά το 2010, σχεδόν... «πετώντας» στις διαδρομές στα Φινλανδικά δάση. Ένα πρόβλημα στα φρένα το απόγευμα του Σαββάτου μείωσε τη διαφορά του από τον Ogier αλλά όχι αρκετά.

Ράλλυ Γερμανίας – Εγκατέλειψε

Στην έδρα της Volkswagen, o Ogier έκανε τη χειρότερη του εμφάνιση στη σεζόν. Αρχικά βγήκε εκτός δρόμου το απόγευμα της Παρασκευής και κατέληξε στα αμπέλια ενώ το Σάββατο έχασε ξανά τον έλεγχο, έπεσε στις μπαριέρες και εγκατέλειψε.

Ράλλυ Αυστραλίας – Τερμάτισε 1ος


Μετά τις δυσκολίες της Γερμανίας, ο 31χρονος επέστρεψε πιο δυνατός. Κυριάρχησε πλήρως στη χώρα των καγκουρό, πλησίασε στην υπεράσπιση του θρόνου του ενώ με το πρώτο της 1-2-3, η VW εξασφάλισε τον τίτλο στους κατασκευαστές και για το 2014.

Ράλλυ Γαλλίας – Τερμάτισε 13ος

Έχοντας πανηγυρίσει την κατάκτηση του παρθενικού του τίτλου μπροστά στο κοινό του, το 2013, ο Ogier ήθελε να επαναλάβει το θρίαμβο. Ωστόσο, προβλήματα στα ηλεκτρικά του Polo R WRC, κράτησαν τις σαμπάνιες στον πάγο την ώρα που ο Latvala κέρδιζε για πρώτη φορά σε ασφάλτινο ράλι.

Ράλλυ Ισπανίας - Τερμάτισε 1ος


Στο ράλι της Ισπανίας, ο Ogier χρειαζόταν μόλις 1 βαθμό περισσότερο από τον teammate του για να πάρει το τίτλο ένα γύρο πριν το φινάλε της σεζόν. Επωφελούμενος από την καλύτερη ορατότητα βγαίνοντας πρώτος στις ειδικές της Παρασκευής, κράτησε πίσω του τον Latvala και ανακηρύχθηκε ξανά πρωταθλητής.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved