ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλλυ Dakar 2015 10η ημέρα : Στο δρόμο της επιστροφής

Ράλλυ Dakar 2015 10η ημέρα : Στο δρόμο της επιστροφής

Εκπλήξεις και σκληρές μάχες για τις κατηγορίες των Μοτοσυκλετών και των Quads έκρυβε η επιστροφή των αγωνιζομένων στo έδαφος της Αργεντινής.

Το Rally Dakar 2015 έχει μπει στην τελική ευθεία ή αν θέλετε στις Ειδικές Διαδρομές πριν τον τερματισμό, με τους αγωνιζόμενους να «μάχονται» στο έδαφος της. Μόλις τέσσερις Διαδρομές μένουν και οι κατηγορίες των Quads είναι ανοιχτές.

Αυτοκίνητα

Ο Nasser Al-Attiyah (MINI) έχει φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας και... ταξιδεύει προς την δεύτερη νίκη του στο Dakar. Ο 44χρονος οδηγός από το Κατάρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος πλοήγησης του de Villiers (Toyota) στην ένατη Διαδρομή του ράλλυ . Όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό. Ο Al-Attiyah κέρδισε νίκησε στην 10η Ειδική \ανοίγοντας κι άλλο την διαφορά του από τον De Villiers. Στην τρίτη θέση της γενικής βρίσκεται ο Yazeed Al-Rajhi (Toyota).

Μοτοσυκλέτες

Ο Barreda Bort επέστρεψε στις νίκες με μια εξαιρετική επίδοση στην 10η Διαδρομή του ράλλυ. Ο Ισπανός μετά από αρκετές άτυχες ημέρες, βλέπει και πάλι την πρώτη θέση, για την οποία παλεύει με τους Marc Coma και Paulo Goncalves. Ο αναβάτης της KTM σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ΕΔ και άνοιξε λίγο ακόμα την διαφορά του από τον αναβάτη της Honda.

Quads

Στις... τετράτροχες μοτοσυκλέτες είχαμε εκπλήξεις καθώς οι Ignacio Casale και Sergio Lafuente εγκατέλειψαν το ράλλυ όταν ήταν στην δεύτερη και τρίτη θέση (γενικής) αντίστοιχα. Ο Casale πάλευε με τον Rafal Sonik για τη νίκη αλλά λόγω μηχανικού προβλήματος άφησε το Dakar. Ο Lafuente είχε ατύχημα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο quad του μετά από ανατροπή (χωρίς τραυματισμό). Οι δύο αυτές εγκαταλείψεις οδήγησαν τον Sonik στην κορυφή και τώρα το μόνο που έχει να κάνει είναι να οδηγήσει στον τερματισμό στο Μπουένος Άιρες. Ο Sonik έχει διαφορά σχεδόν 3 ωρών από τον δεύτερο στην γενική, Gonzalez Ferioli.

Φορτηγά

Η «μάχη» των γιγάντων (βλπ Kamaz) συνεχίζεται κι ο Eduard Nikolaev πήρε ακόμα μια νίκη μειώνοντας μερικά δευτερόλεπτα την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ayrat Mardeev. Η διαδρομή της επιστροφής στο Μπουένος Άιρες θα είναι κρίσιμη για τους δύο Ρώσους καθώς η διαφορά τους στην γενική κατάταξη είναι 13 λεπτά. Στην τρίτη θέση της γενικής βρίσκεται το άλλο Kamaz, αυτό του περσινού νικητή -Andrey Karginov.

Η επόμενη ημέρα

Η ενδέκατη Διαδρομή χωρίζεται στα δύο για Αυτοκίνητα/Φορτηγά και Μοτοσυκλέτες/Quad. Οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν flat out τις πολύ γρήγορες διαδρομές της «Ruta 40». Η διαδρομή των 357 χιλιομέτρων είναι πολύ απαιτητική για τους αναβάτες. Επίσης δύσκολη θα είναι και για τα πληρώματα σε αυτοκίνητα και φορτηγά καθώς για πολλά χιλιόμετρα θα περνούν από γρήγορα στενά περάσματα ανάμεσα σε πυκνά δέντρα.

Σχετικές ειδήσεις