ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασικά Αυτοκίνητα: The Dukes of Hazzard

Κλασικά Αυτοκίνητα: The Dukes of Hazzard

Η 26η Ιανουαρίου του 1979, ήταν η ημέρα που ο «Genera Lee» Dodge Charger έκανε την τηλεοπτική του πρεμιέρα στην τηλεοπτική σειρά «The Dukes of Hazzard» στο κανάλι CBS.

Κάθε Τετάρτη βράδυ μαζευόμασταν νωρίτερα στο σπίτι (το καλοκαίρι) και τελειώναμε τα... μαθήματά μας το χειμώνα γιατί στις 20:00 ξεκινούσαν οι Dukes. Οι καταδιώξεις με τα αυτοκίνητα ήταν ολόκληρη η υπόθεση και η Catherine Bach (Daisy Duke), μαζί με το Dodge πρωταγωνιστούσαν.

Το σενάριο ήθελε την οικογένεια των Dukes σε κάποια επαρχία του αμερικάνικου νότου. Η φάρμα τους, ήταν ο στόχος του «κακού» και «προύχοντα» της περιοχής, Boss Hog. Ο Boss με την βοήθεια του Roscoe P. Coltrane (σερίφης), προσπαθούσε να διώξει από την περιοχή τους Dukes. H θρυλική και βραβευμένη με Emmy σειρά (1979-1985), ήταν Low Budged παραγωγή και προβλήθηκε στην Ελλάδα μέσω της κρατικής τηλεόρασης.


Τριάντα χρόνια μετά το τέλος της τηλεοπτικής σειράς (επτά σεζόν και 145 επεισόδια) και δύο ταινίες Reunion! Hazzard in Hollywood, The Dukes of Hazzard και The Dukes of Hazzard: The Beginning. Βλέπουμε τι γιόταν πίσω από τις κάμερες μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους.

  • Tom Wopat (Luke Duke): Μετά τη δόξα και τα χρήματα που κέρδισε από τους Dukes, δεν έκανε τίποτε άλλο. Εκτός κάποιων guest εμφανίσεων στις σειρές «Η συγγραφέας ντεντέκτιβ» και «Smallville» έχει μια στάσιμη πορεία με αποτυχημένες επιλογές στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Μάλιστα είπε ψέματα για την ηλικία του (ήταν 18 είπε 24 και έφτιαξε και πλαστά χαρτιά ) για να πάρει το ρόλο.
  • John Schneider (Βο Duke): Είναι ίσως ο μόνος από το καστ της σειράς που επανέλαβε μια παρόμοια επιτυχία στην τηλεόραση στη σειρά «Smallville» ως ο πατέρας του Superman.
  • Catherine Bach (Daisy Duke): Η Catherine Bachman, άρχισε την καριέρα της από το τραγούδι και τη συνέχισε όταν έπεσε η αυλαία. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα κοντά σορτς που την έκαναν διάσημη απαγορεύονταν σε κάποιες πολιτείες και για αυτό το λόγο φορούσε πάντα καλσόν.
  • James Best (Sheriff Rosco P. Coltrane): Ηθοποιός και καθηγητής του θεάτρου και του κινηματογράφου, χρειάστηκε την επιτυχία των Dukes για να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Ένας από τους πιο γνωστούς μαθητές του είναι ο Quentin Tarantino.
  • Denver Pyle (Uncle Jesse Duke): Ο θείος Jesse ήταν μία από τις κλασικές φυσιογνωμίες της σειράς. Πέθανε το 1997 σε ηλικία 77 ετών από καρκίνο. Πρόλαβε και έπαιξε στο Reunion των συντελεστών.
  • Sorrell Booke (Jefferson Davis «Boss» Hogg): Μπορεί στη σειρά να έκανε τον κακό, η φυσιογνωμία του όμως ήταν από τις πλέον αστείες και αγαπητές στο κοινό. Μιλούσε 5 γλώσσες, είχε στρατιωτική εκπαίδευση και ήταν απίστευτα γυμνασμένος. Για να φαίνεται εύσωμος φορούσε στολή υπέρβαρου. Πέθανε το 1994 σε ηλικία 64 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
  • Ο Ben Jones (Cooter): Διατηρεί on line κατάστημα το «Cooters» στο Gatlinburg, στο Tennessee, όπου πουλάει ενθύμια από τη σειρά.
  • Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η ομάδα των Stuntdrivers πέτυχε ρεκόρ στα άλματα με ύψος 4,8 μέτρα και μήκος 24,9 μέτρα.Το άλμα έκανε ο Craig R. Baxley.
  • Η γνωστή κόρνα του Στρατηγού Λη δεν ήταν στο πλάνο. Ο σκηνοθέτης την άκουσε από διερχόμενο όχημα στα γυρίσματα και τη υιοθέτησαν.
  • Ο «General Lee» ήταν ένα Dodge Charger του 1969 με κινητήρα 440 cci (7200 κ.εκ. περίπου) με 440 ίππους. Όταν τα διαθέσιμα αυτοκίνητα καταστράφηκαν χρησιμοποιήθηκαν μοντέλα του 1968.

Σχετικές ειδήσεις