ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Porsche: Νέα 911 GT3 RS (photos & Video)

Porsche: Νέα 911 GT3 RS (photos & Video)

Η Porsche, τρομάζει την έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη, παρουσιάζοντας τη νέα 911 GT3 RS.

Είναι η πιο hard core και για κάποιους ,η ανόθευτη Porsche. Υποδεχθείτε τη νέα 911 GT3 RS. Σχεδιαστικά, η Porsche τοποθέτησε στην GT3 RS μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα με αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο απ' όλα, να είναι φυσικά η μεγάλη πίσω αεροτομή.

Το σώμα / αμάξωμά της ισορροπεί στα όρια της... νευρικής ανορεξίας για να φτάσει τα 1420 κιλά. Το μεγαλύτερο μέρος είναι από αλουμίνιο, η οροφή από μαγνήσιο, πολλά από τα μέρη της είναι κατασκευασμένα από CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) ενώ τα παράθυρα της είναι από Lexan (πλαστικό polycarbonate).

Το εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών παραμένει το γνώριμο αγωνιστικό αλλά είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο. Μεγάλο μέρος της έχει επενδυθεί με alcantara, το τιμόνι είναι νέο, το στροφόμετρο έχει λευκή πλάκα, τα διακοσμητικά είναι από ανθρακονήματα ενώ υπάρχουν οι κλασικοί πια (από τις RS της δεκαετίας του 1970) ιμάντες οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει τις χειρολαβές.

Η «καρδιά» της νέα RS είναι ο, επίπεδος (boxer), εξακύλινδρος, ατμοσφαιρικός κινητήρας των 4000 κ.εκ. που αποδίδει 500 ίππους και συνδυάζεται με ένα ανανεωμένο 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK) και ένα μεταβλητό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με torque vectoring για να μεταφέρει την ισχύ στους τροχούς του πίσω άξονα.

Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 3.3 δευτερόλεπτα ενώ τα 200 km/h, έρχονται σε 10.9. Η τελική ταχύτητα της νέας Porsche, αγγίζει τα 322 km/h.


Οι πωλήσεις της 911 GT3 RS αναμένεται να ξεκινήσουν σε μερικούς μήνες με την τιμή της να ξεκινά από τα 181.690 ευρώ στην Γερμανία.

Σχετικές ειδήσεις