ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Αυστραλία : Έχασε και την έφεση η Sauber

F1 Αυστραλία : Έχασε και την έφεση η Sauber

Άλλοι αγοράζουν τη θέση τους στην F1 φέρνοντας ένα μεγάλο χορηγό στην ομάδα, άλλοι είναι τεράστια ταλέντα και άλλοι την κερδίζουν στο... δικαστήριο.

Οριστικά και αμετάκλητα ο Giedo van der Garde θα είναι στην εκκίνηση του πρώτου Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη, καθώς η έφεση της Sauber κατά του Ολλανδού οδηγού απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας.

Ο van der Garde είχε δικαιωθεί πρωτόδικα από δικαστήριο της Αυστραλίας κατά της Sauber, όπου είχε προσφύγει ισχυριζόμενος ότι υπήρχε συμφωνία για να πάρει τη μια θέση οδηγού αγώνων για το 2015, την οποία αθέτησαν οι διοικούντες.

Το δικαστήριο δικαίωσε τον Ολλανδό πιλότο και διέταξε την εταιρία να του επιτρέψει να αγωνιστεί με το μονοθέσιό της στο πρώτο Grand Prix του νέου παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 στη Μελβούρνη. Ο van der Garde είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας πως ενώ είχε ενεργοποιηθεί οψιόν από την ομάδα και του είχε δοθεί η θέση πιλότου για το 2015, το Νοέμβριο η Sauber αποφάσισε να ακυρώσει τη συμφωνία και να δώσει τις θέσεις στους Felipe Nasr και Marcus Ericsson.

Οι Αυστραλοί δικαστές έκριναν πως ο Ολλανδός δικαιούται βάσει συμβολαίου να τρέξει με την Αυστριακή ομάδα , όχι απλώς στο πρώτο Grand Prix της Αυστραλίας, αλλά σε ολόκληρη τη σεζόν. Η Sauber μίλησε για απογοητευτική απόφαση και στη συνέχεια κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία, όμως, απορρίφθηκε και ο Ολλανδός θα είναι κανονικά στο Grand Prix της Μελβούρνης.

Σχετικές ειδήσεις