ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Δικαιώθηκε ο Giedo van der Garde

F1: Δικαιώθηκε ο  Giedo van der Garde

Ο Ολλανδός δικαιώθηκε από δικαστήριο της Αυστραλίας κατά της Sauber, όπου είχε προσφύγει ισχυριζόμενος ότι υπήρχε συμφωνία για να πάρει τη μια θέση οδηγού αγώνων για το 2015, την οποία αθέτησαν οι διοικούντες, της ομάδας από την Αυστρία.

Το δικαστήριο δικαίωσε, τον Ολλανδό πιλότο και διέταξε την εταιρία να του επιτρέψει να αγωνιστεί με το μονοθέσιό της στο πρώτο Grand Prix του νέου παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 στη Μελβούρνη.

Ο van der Garde (στη φωτογραφία ενώ πάει στο διακστήριο στην Αυστραλία) προσέφυγε στη δικαιοσύνη αναφέροντας πως ενώ είχε ενεργοποιηθεί οψιόν από την ομάδα και του είχε δοθεί η θέση πιλότου για το 2015, το Νοέμβριο η Sauber αποφάσισε να ακυρώσει τη συμφωνία και να δώσει τις θέσεις στους Felipe Nasr και Marcus Ericsson.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Ολλανδός δικαιούται βάσει συμβολαίου να τρέξει με τη Sauber, όχι απλώς στο προσεχές γκραν πρι της Αυστραλίας, αλλά σε ολόκληρη τη σεζόν. Από τη Sauber έγινε λόγος για απογοητευτική απόφαση, που δεν την περίμεναν, ενώ ανακοινώθηκε πως ήδη έγινε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας.

Σχετικές ειδήσεις