ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ο Van der Garde μηνύει την Sauber για καταχρηστική απόλυση

F1: Ο Van der Garde μηνύει την Sauber για καταχρηστική απόλυση

Ο Ολλανδός ισχυρίζεται ότι είχε θέση με συμβόλαιο στην ομάδα για το 2015 και τώρα ζητά να αγωνιστεί στην Αυστραλία.

Ο Giedo van der Garde, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της Sauber ισχυριζόμενος ότι η ομάδα έχει αθετήσει το συμβόλαιο που είχαν για το 2015. Ο Ολλανδός αγωνίστηκε με την ομάδα της Caterham το 2013 και το 2014 πήγε στη Sauber ως αναπληρωματικός οδηγός.

Ο Van der Garde αναφέρει ότι η Sauber στα μέσα του 2014 του είχε εγγυηθεί θέση οδηγού στα μονοθέσια της για το 2015 αλλά τελικά δεν τήρησε τις υποσχέσεις της και υπέγραψε με τους Felipe Nasr και Marcus Ericsson.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΜΜΕ της Αυστραλίας ο Ολλανδός έχει καταθέσει έγγραφα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μελβούρνης στην Αυστραλία και ζητά να οδηγήσει ένα από τα δύο αυτοκίνητα της Sauber στο Grand Prix της Μελβούρνης στις 15 Μαρτίου. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ο Ολλανδός το γνωρίζει και διεκδικεί έμμεσα οικονομική αποζημίωση. Η ακροαματική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία τη Δευτέρα 9/3.

Η Sauber επιβεβαίωσε την είδηση. Η επικεφαλής της, Monisha Kaltenborn, δήλωσε:

«Εφόσον αυτό το ζήτημα έχει πάει στα δικαστήρια δεν είναι σωστό να μπούμε σε λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά θα πράξουμε τα δέοντα ώστε να προστατέψουμε την ομάδα και τα συμφέροντά της».

Σχετικές ειδήσεις