ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν. Κύπελλο Χώματος 1ο Ράλλυ Σπριντ STARTLINE: Νικητής ο Γιώργος Φιλιππίδης

Παν. Κύπελλο Χώματος 1ο Ράλλυ Σπριντ STARTLINE: Νικητής ο Γιώργος Φιλιππίδης

Με 31 αυτοκίνητα να βρίσκονται στο Parc Ferme, ολοκληρώθηκε το 1ο Ράλλυ Σπριντ START LINE.

Νικητές στον αγώνα που μετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Χώματος αναδείχθηκαν οι Γιώργος Φιλιππίδης-Δημήτρης Σαΐνης με Mitsubishi Lancer Evo IX που ήταν και πρώτοι στην Ν4. Δεύτεροι γενικής ήταν οι Γιάννης Μπαντούνας-Ηλίας Παναγιωτούνης με Mitsubishi Evo VI που ήταν και πρώτοι στην Α8 και τρίτοι οι Παναγιώτης Ζήσης-Αλέξανδρος Τσιάπας με Mitsubishi Evo VI που ήταν και δεύτεροι στην Α8.

Στην δεύτερη θέση της Ομάδας Ν και στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης του 1ου Ράλλυ Σπριντ Start Line τερμάτισαν οι Μάνος και Κώστας Στεφανής.

Επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση, το πλήρωμα που επαναδραστηριοποιήθηκε αγωνιστικά μετά από μία και πλέον επταετία, είδε την διαδικασία προσαρμογής να γίνεται εμφανώς πιο εύκολα από ότι αρχικά περίμενε, παρά τα προβλήματα.


Ο ρυθμιστής πίεσης καυσίμου του Mitsubishi Lancer Evo9, δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα «συνεργάσιμος» κατά την διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να μην αποδώσει όσα θα επιθυμούσε. Επιπλέον, ένα τετ-α-κε στο πρώτο πέρασμα της διαδρομής, αφαίρεσε κι αυτό σημαντικό μερίδιο περεταίρω επιτυχίας.


«Προφανώς οι αγώνες δεν αξιολογούνται με τα αν, και αυτό το ξέρουμε πολύ καλά. Με δεδομένη την πολυετή αγωνιστική απραξία μου, θεωρώ την επίδοσή μας καλύτερη από το αναμενόμενο» δήλωσε ο οδηγός και πρόσθεσε: «Στο πρώτο πέρασμα, σε ένα τετ-α-κε, ήταν αναγκαίο να βάλω όπισθεν, δεν απενεργοποίησα το ILS, με αποτέλεσμα ένα κομμένο πίσω ημιαξόνιο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο επίδοσης. Στην επανάληψη, ήταν ο κινητήρας που ρετάριζε και δεν μας επέτρεψε να απολαύσουμε παραπάνω από όσο θα θέλαμε αυτή την συμμετοχή μας», κατέληξε ο Μάνος Στεφανής.

Από την πλευρά του ο Κώστας Στεφανής προσέγγισε τεχνικά τον αγώνα: «Ήταν μία πολύ καλή και τεχνική Ειδική Διαδρομή, η οποία απαιτούσε εμπειρία για σωστές σημειώσεις, αναγκαίες για ένα σβέλτο ρυθμό. Δυστυχώς το πρόβλημα του κινητήρα μας στέρησε επιπλέον ευχαρίστηση.»

Οι δηλώσεις των τριών πρώτων:

Γιώργος Φιλιππίδης

«Πολύ ωραίος αγώνας. Η γνωστή ακροπολική ειδική διαδρομή γλιστρούσε αρκετά, αλλά είχε ωραίο καιρό και για εμάς ήταν ένα καλό τεστ για τη συνέχεια».

Γιάννης Μπαντούνας

«Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ ωραίος όπως και η ΕΔ, όλα τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ευχαριστηθήκαμε πολύ και ήταν μια καλή αρχή για τη φετινή χρονιά».

Παναγιώτης Ζήσης

«Είχαμε καιρό να τρέξουμε, από τον Ιούλιο αν θυμάμαι καλά. Στο πρώτο πέρασμα είχαμε κάποια προβλήματα και δεν κάναμε καλό χρόνο, επειδή κόλλησε το γκάζι. Στο δεύτερο πήγαμε καλύτερα. Κατά τα άλλα ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Άψογα όλα, συγχαρητήρια στην οργάνωση».

Σχετικές ειδήσεις