DielpisFormula1: Ανοιχτή επιστολή προς τους δημάρχους Πειραιά

DielpisFormula1: Ανοιχτή επιστολή προς τους δημάρχους Πειραιά

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Με αφορμή την κοινή συνέντευξη Τύπου Δημάρχων Πειραιά (την Μεγ. Δευτέρα 6η Απριλίου στην Δραπετσώνα) με θέμα την ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας, ο φορέας DielpisFormula1 απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

Την επιστολή υπογράφει ο κύριος Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου(CEO DielpisFormula1), την οποία απευθύνει προς τους Δημάρχους της περιφερειακής ενότητας του Πειραιά:

  • Γιάννη Μώραλη (Δήμαρχος Πειραιά),
  • Σταύρο Κασσιμάτη (Δήμαρχος Κορυδαλλού),
  • Γιώργο Ιωακειμίδη (Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη) ,
  • Γιάννη Λαγουδάκη (Δήμαρχος Περάματος),
  • Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου (Δήμαρχος Σαλαμίνας)
  • Χρήστο Βρεττάκο (Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσωνας)

Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:


«Από τον Ιούλιο του 2012, η Ελλάδα επίσημα διεκδικεί να διοργανώσει αγώνες Formula 1 στο Λιμάνι του Πειραιά, μέσα από τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την ανάπλαση της περιοχής Λιπασμάτων, με ονομασία DielpisFormula1».

«Αυτή η πρόταση προβλήθηκε επιτυχώς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό με πολύ θετική ανταπόκριση και αποδοχή του συγκεκριμένου έργου (project) από τις αρμόδιες Διεθνείς Ομοσπονδίες.Παράλληλα η προσπάθεια έτυχε στήριξης από τη Δημοτική Αρχή και την Ελληνική Κυβέρνηση της προηγούμενης περιόδου».

«Οι προσπάθειες, από πλευράς του φορέα, συνεχίζονται με πολύ θετικά αποτελέσματα και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της εξασφάλισης των απαιτούμενων κονδυλίων για την υλοποίηση του έργου, ύψους πάνω από 1 δις ευρώ, Ιδιωτικά Κεφάλαια».

«Βρισκόμαστε σε επαφή με υψηλά κυβερνητικά στελέχη, ώστε να δρομολογηθεί η απαιτούμενη διαδικασία για την υλοποίηση του έργου, το οποίο θα έβαζε την Ελλάδα και ειδικότερα το Λιμάνι του Πειραιά, στο Παγκόσμιο χάρτη ως τουριστικό προορισμό, αφού εκτός του αθλητικού θέματος περιλαμβάνει πολιτισμό, εκπαίδευση, αναψυχή, χώρους πράσινου και άλλα».

«Ο δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας εξέδωσε Δελτίο Τύπου, την 1η Απριλίου 2015, καλώντας τους Δημάρχους των όμορων δήμων του, σε συνέντευξη τύπου, στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της διεκδίκησης, για την υλοποίηση της ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής ζώνης».

«Αυτή η ανακοίνωση της 1ης Απριλίου, μόνο πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να είναι, αφού τα 4 τελευταία χρόνια γίνεται Γιγαντιαία προσπάθεια για την ανάπλαση και την αξιοποίηση αυτής της περιοχής που θα περνά μέσα από ένα έργο Παγκόσμιας προβολής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πολυπόθητη ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία μιας εντελώς αποκλεισμένης από την θάλασσα τοπικής κοινωνίας, στο τελευταίο ανεκμετάλλευτο κομμάτι της Νοτιοανατολικής περιοχής, με ένα έργο που θα δώσει εργασία σε τουλάχιστον 8.500 άτομα, σύμφωνα με έγκυρη μελέτη που έχει εκπονηθεί, από διεθνή αναγνωρισμένο οίκο καθώς και ένα οργανωμένο χώρο πρασίνου έκτασης 200.000 τμ».

«Θεωρούμε, ότι είναι αναγκαία μια ενημέρωση σε βάθος της πρότασης DielpisFormula1 για την ανάπλαση του επί 16 χρόνια ανεκμετάλλευτου χώρου, αφού είναι το μόνο ώριμο έργο προς άμεση υλοποίηση με τρομερά συγκεκριμένα και μετρήσιμα οφέλη για όλη την περιοχή. Το προτεινόμενο έργο θα αναβαθμίσει πραγματικά και όχι θεωρητικά, το Λιμάνι του Πειραιά, θα αναβαθμίσει το υποβαθμισμένο περιβάλλον, θα δώσει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια τόσο «χτυπημένη» από την κρίση περιοχή και σε όλη την Νοτιοανατολική περιφέρεια της Αττικής. Η πρόταση αυτή είναι βέβαιο πως θα αποτρέψει, ως πολλαπλώς προσφορότερη εναλλακτική λύση, την δρομολογημένη διαδικασία με όρους ξεπουλήματος, πώλησης του Μεγάλου Λιμανιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved