ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτ. Motocross Ν.Δ Ευρώπης: Διαβαλκανική συμμετοχή για την Ελλάδα (photos)

Πρωτ. Motocross Ν.Δ Ευρώπης: Διαβαλκανική συμμετοχή για την Ελλάδα (photos)

Οι ομάδες Motocross της Yamaha Μοτοδυναμικής σε Ελλάδα, Βουλγαρία & Ρουμανία συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Γιαννιτσών.


Οι πρωταθλητές μας Γιώργος Καπέλης(Quad) και Γιάννης Τουρατζίδης(MX2) κατάφεραν να διακριθούν και να ανεβάσουν στο podium την Ελληνική σημαία μέσα από το δυνατό διεθνή συναγωνισμό, ενώ δεν έλειψαν και σε αυτόν τον αγώνα τα προβλήματα.

Η πόλη της Βόρειας Ελλάδας φιλοξένησε τον πρώτο διεθνή αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross Νοτιοανατολικής Ευρώπης 2015 στην πολύ καλά οργανωμένη από το σωματείο Ο.Φ.Μ.Γ, πίστα των Γιαννιτσών.

Ανάμεσα στις 122 συμμετοχές από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, η Yamaha Μοτοδυναμική συμμετείχε στον αγώνα με οχτώ Έλληνες, με δύο Βούλγαρους και με δύο Ρουμάνους αθλητές.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας πέτυχε ο Γιώργος Καπέλης κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας MX-ATV ή Quad όπως τα ξέρουμε στην Ελλάδα. Ο Καπέλης κατάφερε και στα δύο σκέλη να κάνει διαφορά από τον Martin Milev που πήρε δύο δεύτερες θέσεις επίσης με Yamaha.

Στην ΜΧ1 οι Δημήτρης Κοντολέτας και Δημήτρης Μπαξεβάνης αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο Κοντολέτας με στομαχικές του διαταραχές (δεν ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο) και ο Μπαξεβάνης με τον τραυματισμό του στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις Σέρρες. Ο Μπαξεβάνης πίεσε και κατάφερε να τερματίσει στο πρώτο σκέλος στην ένατη θέση, όμως στο δεύτερο σκέλος αποφάσισε να μην ρισκάρει περισσότερο και δεν συμμετείχε.

Αποφασισμένος για την νίκη εμφανίστηκε ο Γιάννης Τουρατζίδης στα Γιαννιτσά και έβαλε τα δυνατά του για να επιβληθεί του διεθνή αθλητή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Michael Ivanov από την Βουλγαρία. Με φτωχές εκκινήσεις στο πρώτο σκέλος και οι δύο αθλητές κατάφεραν νωρίς να περάσουν στις δύο πρώτες θέσεις με τον Ivanov να οδηγεί τον αγώνα και τον Γ.Τουρατζίδη λίγο πιο πίσω να προσπαθεί να τον πλησιάσει. Η διαφορά τους έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Θεσσαλονικιό αθλητή να τερματίζει στην δεύτερη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος ο Γ.Τουρατζίδης πήρε την εκκίνηση και έδωσε μια εντυπωσιακή μάχη με τον Ivanov για την πρώτη θέση. Στο τέλος ο νεαρός Βούλγαρος πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού με τον Τουρατζίδη όμως πολύ κοντά πίσω του πραγματοποιώντας ταχύτερο γύρο αγώνα πρακτικά ίδιο με αυτόν του Ivanov. Ο Έλληνας πρωταθλητής της ΜΧ2 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του podium εκπροσωπώντας άξια τα ελληνικά χρώματα.

Στην ΜΧ2, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του αγώνα επικεντρώθηκε στις μικρές κατηγορίες όπου το Πρωτάθλημα Motocross Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελεί πρόκριση για τον τελικό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των κατηγοριών MX85 και MX65. Στην κατηγορία ΜΧ85 ο Ανδρέας Ανδρέου ( Yamaha Πιπερίγκος ) τερμάτισε τέταρτος. Κατάφερε να συλλέξει σημαντικές εμπειρίες στον πρώτο του διεθνή αγώνα στην κατηγορία και ήταν ανταγωνιστικός αντιμετωπίζοντας αρκετά πιο έμπειρους αθλητές από αυτόν.

Στην ΜΧ-Veteran η Yamaha Μοτοδυναμική εκπροσωπήθηκε από τον αθλητή μας από την Βουλγαρία Martin Todorov ο οποίος με σταθερούς τερματισμούς κατάφερε να ανεβάσει την YZ450F στο δεύτερο σκαλί του podium.

Ο επόμενος αγώνας του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαΐου στο Troyan της Βουλγαρίας.