ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Skoda: Νικηφόρο ντεμπούτο για τη νέα Fabia R5 (photos & video)

Skoda: Νικηφόρο ντεμπούτο για τη νέα Fabia R5 (photos & video)

Οι Jan Kopecky και Pavel Dresler σημείωσαν τον πρώτο θρίαμβο με το νέο αγωνιστικό Skoda στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Τσεχίας (MCR).

Νίκη και απόλυτη κυριαρχία από τον πρώτο μόλις αγώνα για τη νέα Skoda Fabia R5, η οποία σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις 11 από τις 12 ειδικές διαδρομές. Ο πρωταθλητής του Asia-Pacific, ο Jan Kopecky, οδήγησε αλάνθαστα προς την απόλυτη κυριαρχία της Skoda στην 50η επέτειο του ράλλυ Sumava Klatovy ενθουσιάζοντας το πλήθος.

«Το ντεμπούτο της νέας Fabia R5 στους αγώνες , εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην μηχανοκίνητη παράδοσή της μάρκας μας, μέσα από ένα απόλυτα πετυχημένο ξεκίνημα» δηλώνει ο Michal Hrabanek. «Ωστόσο, δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε από το πρώτο μας θετικό αποτέλεσμα και η ομάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά μέσα από τις δοκιμές που έχουμε μέχρι τα επόμενα ράλλυ» συνεχίζει ο διευθυντής της Skoda Motorsport.

Το εντυπωσιακό αγωνιστικό Skoda ντυμένο στις αποχρώσεις του πράσινου, λευκού και μαύρου, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον πρώτο γύρο του MCR. Ελάχιστα αγωνιστικά έχουν κερδίσει στο ντεμπούτο τους από την 1η ειδική διαδρομή! Στα συνολικά 150,71 χιλιόμετρα του ράλι, οι Kopecky και Dresler συνεργάστηκαν ιδανικά και με χρόνο 1:34,6 λεπτά άφησαν πίσω τους τον Bryan Bouffier.

«Το ξεκίνημα μας δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Μετά από πολλές δοκιμές η νέα Fabia R5 αποδείχτηκε ένα αγωνιστικό υψηλών προδιαγραφών και στους επόμενους αγώνες θα δοκιμάσουμε διαφορετικούς συνδυασμούς για να ανακαλύψουμε όλες τις δυνατότητες του υπέροχου αυτοκινήτου μας» δήλωσε πανευτυχής ο 33χρονος Kopecky, ο οποίος μαζί με τον συνοδηγό του θα αναλάβουν ξανά δράση στις 22-23 Μαΐου στον αγώνα Ceský Krumlov.

Την ίδια περίοδο η Skoda Motorsport θα επιστρέψει στην κατηγορία WRC2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με τους Esapekka Lappi και Pontus Tidemand να βρίσκονται πίσω από το βολάν της Fabia R5 για μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση!

Σχετικές ειδήσεις