ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KTM: Η Freeride E-Super Motard (photos)

KTM: Η Freeride E-Super Motard (photos)

H KTM βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία της πρώτης ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας, σχεδιασμένη για χρήση στην άσφαλτο.

Η FREERIDE E-SM διευρύνει την οικογένεια FREERIDE E και τονίζει για μια ακόμα φορά την δέσμευση της ΚΤΜ στο να παρουσιάζει συνεχώς καινοτόμες ιδέες.

Η KTM παρουσίασε για πρώτη φορά στην Βαρκελώνη της Ισπανίας την FREERIDE E-SM, το τελευταίο μοντέλο της οικογένειας FREERIDE E όπου όσοι την δοκίμασαν είχαν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με αυτή την συναρπαστική μοτοσυκλέτα στην πόλη, ενώ είχαν και την ευκαιρία, για ακόμη μια φορά, να οδηγήσουν το offroad αδερφάκι της, την FREERIDE E-XC.

Η Supermoto, FREERIDE E-SM, κινείται από ένα σύγχρονο κινητήρα μόνιμου μαγνήτη και διαμορφώνει ένα τμήμα της αρχής της επανάστασης στον ηλεκτρικό τομέα. Μετά την άφιξη των FREERIDE E-XC και E-SX την προηγούμενη χρονιά, η KTM έκανε το επόμενο βήμα προς αυτήν την τεχνολογία και παρουσίασε μία ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη για χρήση στην άσφαλτο. Με τη σκέψη ενός πιο οικολογικού μέλλοντος, με χαμηλό κόστος συντήρησης, αυτή η ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα αναμφίβολα είναι η υπέρτατη μοτοσυκλέτα για «διασκέδαση».

Με την ισχυρή επιτάχυνση και με πρωτοποριακή τεχνολογία, η FREERIDE E-SM, μπορεί να υπερηφανεύεται για το κλασικού τύπου υβριδικό πλαίσιο χάλυβα/αλουμινίου της KTM, τις κορυφαίου επιπέδου αναρτήσεις WP και τους τροχούς Giant 17" με τα ελαστικά Pirelli Diablo Rosso.

Η υψηλής ποιότητας μοτοσυκλέτα κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα τελευταίας τεχνολογίας, τροφοδοτείται από μια υψηλής ποιότητας μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης και παράγει μέγιστη ισχύ 16kW και ροπή 42Nm. Έτσι, η καινοτόμος E-SM δεν φοβάται την σύγκριση με τις μοτοσυκλέτες που διαθέτουν συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις απόδοσης, η E-SM είναι ιδανική για όλα τα είδη των μοτοσυκλετιστών, από τους αρχάριους μέχρι τους πιο έμπειρους, πληροί όλες τις προδιαγραφές για έκδοση αδείας κυκλοφορίας και οδηγείται με δίπλωμα κατηγορίας A1.

Η κυκλοφορία της FREERIDE E-SM σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες KTM, καθώς αναπτύχθηκε από ανεξάρτητο τελευταίας τεχνολογίας τμήμα του R&D, το οποίο είναι πλήρως αφοσιωμένο σε αυτές τις τεχνολογίες.

Philipp Habsburg (Επικεφαλής του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της KTM ): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παρουσιάζουμε την τρίτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μας την FREERIDE E-SM. Είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της KTM που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αστική μετακίνηση, ενώ θα είναι η πιο cool μοτοσυκλέτα στους χώρους στάθμευσης.Το E-Mobility είναι μια εξελισσόμενη τεχνολογία για την KTM και η E-SM είναι ένα κομμάτι ενός αυξανόμενου χαρτοφυλακίου μοντέλων της εταιρίας, στο οποίο θέλουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα για την πόλη, τον δρόμο και offroad, στα επόμενα χρόνια».


Φωτογραφίες: KTM Press Mitterbauer H.