ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Αυστρίας: Ο Hamilton στην pole παρά το λάθος (photos)

F1 Grand Prix Αυστρίας: Ο Hamilton στην pole παρά το λάθος (photos)

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές και για 45η φορά στην καριέρα του και έβδομη στο φετινό πρωτάθλημα (πρώτη φορά στην Αυστρία) θα εκκινήσει από την pole position.

Ο συναθλητής του Hamilton την Mercedes AMG GP, Nico Rosberg ξεκινά τον αγώνα από την δεύτερη θέση, ενώ πίσω από τις δύο Mercedes στη δεύτερη σειρά ξεκινoύν οι Sebastian Vettel (Ferrari) και Felipe Massa (Williams Mercedes). Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο νικητής του Le Mans Nico Hulkenberg (Force India Mercedes).

Η έκπληξη έγινε στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, με τον Kimi Raikkonen (Ferrari) να μένει εκτός συνέχειας (ξεκινά 14ος). Φυσικά ο Φινλανδός έδωσε ρεσιτάλ βωμολοχίας στον ασύρματο της Ferrari.

Δυστυχώς η McLaren συνέχισε τις αποτυχίες. Οι δύο οδηγοί της έχουν ποινή 25 θέσεων. Οι ποινές από τη στιγμή που δεν μπορούν να εκτιθούν στο γκριντ θα μετατραπούν σε τιμωρίες στη διάρκεια του αγώνα.

Τα highlights των κατατακτήριων δοκιμών

  • Τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας οι δύο Toro Rosso έδιναν τον ρυθμό.
  • Όταν έπεσε η καρό σημαία του Q1ο Rosberg ήταν ο ταχύτερος οδηγός με τους Sainz (Toro Rosso Renault), Vettel (Ferrari) πίσω του.
  • Εκτός Q1 έμειναν οι Raikkonen, Perez (Force India Mercedes), Button, Merhi και Stevens (Marussia Ferrari).
  • Το Q2 ξεκίνησε με τον Rosberg πρώτο. Ο Vettel βγήκε στην πίστα τα τελευταία 5 λεπτά και ήταν πρώτος
  • Λίγο πριν την καρό σημαία ο Γερμανός έπεσε τρίτος διότι η Mercedes έκανε το 1-2 με τον Rosberg να οδηγεί και τον Hamilton να ακολουθεί.
  • Εκτός Q3 έμειναν οι Ricciardo της Red Bull Renault (10 θέσεις ποινή) Maldonado (Lotus Mercedes), Ericsson (Sauber Ferrari), Sainz και Alonso (25 θέσεις ποινή).
  • Στο Q3 η Mercedes έδειξε πως δεν έχει αντίπαλο κι έκανε άλλο ένα 1-2 με τους Hamilton και Rosberg.
  • Όμως δεν ήταν εύκολο. Ο Hamilton στη δεύτερη στροφή έκανε τετ-α-κε και λίγες στροφές μετά ο Rosberg δεν κατάφερε να φρενάρει σωστά και βγήκε στην αμμοπαγίδα.

Παρά τα λάθη των δύο οδηγών της Mercedes, ο Vettel δεν κατάφερε να τους κερδίσει.

Η εκκίνηση του Grand Prix της Αυστρίας είναι την Κυριακή στις 15:00.

Σχετικές ειδήσεις