ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Ελαστικά: Pirelli ή Michelin για το 2017;

F1 Ελαστικά: Pirelli ή Michelin για το 2017;

Η μάχη για την προμήθεια ελαστικών των ομάδων της F1 το 2017 έχει ήδη ξεκινήσει με τις Pirelli και Michelin να διεκδικούν τη θέση.

Η Pirelli, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ο προμηθευτής ελαστικών στη Formula 1, κατέθεσε υποψηφιότητα για το επόμενο τριετές συμβόλαιο από το 2017, με τη Michelin να είναι ο μοναδικός αντίπαλός της, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Pirelli, Paul Hembery.


Η Michelin ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ότι κατέθεσε υποψηφιότητα πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας στις 17 Ιουνίου, ωστόσο αυτή εξαρτάται από το αν η Formula 1 θα μεγαλώσει τις διαστάσεις των τροχών στις 18 ίντσες και επιλέξει ελαστικά μεγαλύτερης διάρκειας. Η τωρινή διάμετρος των τροχών είναι 13 ίντσες, ωστόσο έγγραφο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) αναφέρει ότι: «αυτό δεν θα πρέπει να εμποδίζει μια αύξηση στη διάμετρο, αν ο κατασκευαστής ελαστικών αισθάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να υπάρχουν πλεονεκτήματα για τους αγωνιζόμενους».

Η Formula 1 εργάζεται πάνω στις αλλαγές κανονισμών για το 2017, προκειμένου να κάνει τα μονοθέσια πιο γρήγορα, ελαφρύτερα και πιο επιθετικά και μια από τις προτάσεις είναι για πιο πλατιά πίσω ελαστικά.

Η Michelin αποσύρθηκε από τη Formula 1 το 2006, ένα χρόνο μετά το Grand Prix της Ινδιανάπολης, το οποίο εξελίχθηκε σε φιάσκο, καθώς διεξήχθη με μόνο έξι μονοθέσια, αφού οι ομάδες που χρησιμοποιούσαν ελαστικά της γαλλικής εταιρείας αποσύρθηκαν για λόγους ασφαλείας. Από τότε η Formula 1 έχει έναν και μοναδικό προμηθευτή ελαστικών, με την Pirelli να αντικαθιστά την Bridgestone το 2011.

Σχετικές ειδήσεις