MotoGP Grand Prix Βρετανίας: Pole Position και ρεκόρ για Marquez (photos)

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Ο Marc Marquez κατακτά την έκτη pole position της σεζόν του 2015 μπροστά από τους Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa, με τον Valentino Rossi στην τέταρτη θέση.

Ο αναβάτης της Repsol Honda, «έγραψε» τον ταχύτερο γύρο στη θρυλική πίστα του Silverstone για τις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Αυτή ήταν η 28η πρωτιά σε εκκίνηση στη μεγάλη κατηγορία. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 πέτυχε χρόνο, ταχύτερο από το ρεκόρ του 2013, που του έδωσε την pole (2:00,234”).

Δίπλα του ξεκινά ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha), ο οποίος ήταν καλύτερος στα FP2 και FP3 αλλά τελικά ήταν πιο αργός κατά 0,288” από τον Marquez. Ο Ισπανός ξεκινά για ένατη φορά από την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) ολοκλήρωσε την Ισπανική κυριαρχία της πρώτης σειράς μόλις + 0,482” πίσω από τον συναθλητή του.

Τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης ανοίγει ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha). Ο Ιταλός βελτιώθηκε κατά ένα δευτερόλεπτο από τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Όμως και πάλι πρέπει να βρει που κέρδισε ο συναθλητής του και μεγαλύτερος αντίπαλός του (Lorenzo) τα 0,4” .

Στην πέμπτη και έκτη θέση βρίσκονται οι δύο αναβάτες της Monster Yamaha Tech 3 Pol Espargaro (+ 0,797”) και Bradley Smith (+ 0,906”). Οι δύο Andrea της Ducati, Iannone και Dovizioso, ξεκινούν από την ένατη και ενδέκατη θέση αντίστοιχα. Ο Iannone είχε πτώση (χωρίς τραυματισμό) και οδήγησε την δεύτερη μοτοσυκλέτα ενώ ο «Dovi» προβληματίστηκε με το set up των αναρτήσεων. Μάλιστα ήταν από τους λίγους που επισήμαναν πως οι ανωμαλίες της ασφάλτου στο τέλος της ευθείας τον προβλημάτισαν.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved