ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Ιαπωνίας: Επιστροφή στο μονόλογο της Mercedes

F1 Grand Prix Ιαπωνίας: Επιστροφή στο μονόλογο της Mercedes

Ο Nico Rosberg κέρδισε τις κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix της Ιαπωνίας. Ο οδηγός της Mercedes AMG GP θα εκκινήσει από την πρώτη θέση τον αγώνα στην πίστα Suzuka.

Η 18η pole position στην καριέρα του Rosberg ήταν και η δεύτερη συνεχόμενη pole position στη Suzuka. Από τη δεύτερη θέση (δίπλα του) ξεκινά ο Lewis Hamilton, μόλις 76/1000 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Πιο κοντά στις Mercedes έφτασε ο Valtteri Bottas ο οποίος ξεκινά από την τρίτη θέση.

Οι στιγμές τν κατατακτήριων δοκιμών
Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q1 οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα αμέσως γιατί η βροχή απειλούσε. Οι περισσότεροι ήταν με τη σκληρή γόμα.

Η Mercedes έκανε γρήγορα το 1-2 με τον Hamilton να δίνει τον ρυθμό και τον Rosberg να ακολουθεί.

Όταν έπεσε η καρό σημαία η Mercedes παρέμενε στην κορυφή. Εκτός Q2 οι: δύο οδηγοί της Manor Ferrari (A. Rossi και W. Stevens), οι δύο οδηγοί της Sauber Ferrari ( F.Nasr, M. Ericsson), και o J. Button (McLaren Honda).
Στο τέλος του session το μονοθέσιο του Max Verstrappen (Toro Rosso) αντιμετώπισε πρόβλημα (απώλεια δύναμης) κι έμεινε μέσα στην πίστα.

Στο Q2 οι οδηγοί βγήκαν αμέσως με τη γόμα μέσης σκληρότητας καθώς η μάχη για τη δεκάδα ήταν... σκληρή.
Η Mercedes από νωρίς έκανε το 1-2. Αυτή τη φορά ο Rosberg ήταν ταχύτερος του Hamilton.
Στα τελευταία λεπτά οι οδηγοί είχαν βάλει φρέσκο σετ μέσης γόμας ελαστικών και πίεζαν για χρόνο που θα τους έφερνε στο Q3.
Αυτοί που δεν τα κατάφεραν ήταν οι δύο της Toro Rosso M. Verstappen και C. Sainz, Ο F. Alonso (McLaren Honda), ο P. Maldonado (Lotus Renault) και o N. Hulkenberg (Force India Mercedes).

Το Q3 θύμισε προηγούμενα Grand Prix βλέποντας τη «μάχη» μεταξύ Hamilton-Rosberg για την pole position και Williams-Ferrari για τη δεύτερη και τρίτη σειρά εκκίνησης.
Οι κατατακτήριες δοκιμές τελείωσαν πρόωρα καθώς ο Kvyat είχε ένα ατύχημα στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας. Ο Ρώσος έχασε τον έλεγχο της RBR στην είσοδο της φουρκέτας όταν πάτησε το γρασίδι. Το ατύχημα ήταν με αρκετά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα η RB11 να καταστραφεί αφού ανατράπηκε.
Αυτό έφερε την κόκκινη σημαία δίνοντας στον Rosberg την pole για τον αγώνα. Η εκκίνηση του είναι την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 08:00 ώρα Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις