ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tα καινούργια SUV των Honda, Mercedes και Seat είναι εξαιρετικά από πλευράς ασφάλειας

Tα καινούργια SUV των Honda, Mercedes και Seat είναι εξαιρετικά από πλευράς ασφάλειας

Τα τρία μοντέλα της τελευταίας σειράς δοκιμών του οργανισμού EuroNCAP αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ασφαλή και βαθμολογήθηκαν φυσικά με 5 αστέρια.

Του Γιάννη Σκουφή

O οργανισμός ΕuroNCAP που ελέγχει την ασφάλεια όλων των καινούργιων μοντέλων που κυκλοφορούν στις αγορές της Ευρώπης βελτιώνει συνεχώς τις διαδικασίες και τις δοκιμές που διενεργεί, προκειμένου να καλύπτει όλες τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα.

Φυσικά οι δοκιμασίες του περιλαμβάνουν και τον έλεγχο των συστημάτων υποβοήθησης, σαν και αυτά που διαθέτουν και τα τρία μεγάλα SUV, τα Honda CR-V, Mercedes G-Class και Seat Tarraco που υποβλήθηκαν πρόσφατα στο πλήρες πακέτο ελέγχου. Εδώ λοιπόν εξαιρετικά τα πήγε το πιο προσιτό από τα τρία μοντέλα, το Tarraco, που βαθμολογήθηκε με 79%, έναντι 76% του CR-V και 72% της Mercedes, τιμή που μπορεί εδώ να είναι η πιο χαμηλή αλλά είναι ιδιαίτερα καλή.

Άξια λόγου και αναφοράς είναι η πολύ καλή επίδοση της G-Class στην προστασία πεζών, καθώς παρά το ιδιαίτερα ψηλό και γωνιώδες αμάξωμά της πέτυχε μια επίδοση 78%, που υπολείπεται ελάχιστα αυτής του Seat (79%). Το Honda εδώ πέτυχε 70%, ενώ στην προστασία των παιδιών από 6 έως και 10 ετών ισοβάθμισε με τη G-Class με τη υψηλή βαθμολογία του 80%.

Σε ότι αφορά την προστασία των ενηλίκων και τα τρία πέτυχαν πολύ καλές τιμές: 90% η Mercedes, 93% το CR-V και 97% το Tarraco.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν

Σχετικές ειδήσεις