Το κλασικό χειρόφρενο σε λίγο καιρό θα είναι οριστικά παρελθόν

Το κλασικό χειρόφρενο σε λίγο καιρό θα είναι οριστικά παρελθόν

Newsroom Newsroom

Σε όλο και περισσότερα αυτοκίνητο δεν θα βρούμε το χειρόφρενο που όλοι γνωρίζουμε. Στη θέση του υπάρχει ένα διακόπτης.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αίσθηση είναι πως σιγά σιγά το χειρόφρενο με την κλασική του μορφή συναντάται σε όλο και πιο λίγα καινούργια μοντέλα. Η αίσθηση αυτή επιβεβαιώνεται και από μια έρευνα της βρετανικής CarGurus σε 32 συνολικά κατασκευαστές.

Από την έρευνα αυτή λοιπόν προκύπτει πως τα χειρόφρενα με τη ντίζα που ξέρουμε αντικαθίστανται συνεχώς από τα καινούργια ηλεκτρικά, που ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται από διακόπτη. Το οποίο πλέον διαθέτει το 63% των καινούργιων αυτοκινήτων που πωλούνται στη Μεγάλη Βρετανία.

Από πλευράς κατασκευαστών στο κλασικό χειρόφρενο εξακολουθούν να επιμένουν σε όλα τους τα μοντέλα οι Dacia και Suzuki. Αντίθετα το έχουν βγάλει τελείως από τη γκάμα τους οι Mercedes, Audi, Lexus, Porsche, Jaguar και Land Rover. Ο λόγος για αυτό είναι ο χώρος που εξοικονομείται, η δυνατότητας αυτόματα απεμπλοκής τους αλλά και η λειτουργία hill hold -αποτροπή κύλισης του αυτοκινήτου προς τα πίσω σε ανηφόρα- που διαθέτουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ενδιαφέρον είναι πως στην έρευνα γίνεται λόγος και για την καλύτερη αισθητική του διακόπτη του ηλεκτρικού χειρόφρενου που, όπως και το κλασικό με την ξεπερασμένη και ογκώδη λαβή, πιάνει στους πίσω τροχούς.

ELECTRONIC-HANDBRAKE.jpg
01
Τα χειρόφρενα με τη ντίζα που ξέρουμε αντικαθίστανται συνεχώς από τα καινούργια ηλεκτρικά...
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved