ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Skoda Kodiaq RS έγινε και περιπολικό

To Skoda Kodiaq RS έγινε και περιπολικό

Όπως φαίνεται τα SUV δεν είναι δημοφιλή μόνο στους ιδιώτες αλλά και στα σώματα ασφαλείας. Ειδικά οι εκδόσεις των υψηλών επιδόσεων.

Του Γιάννη Σκουφή

Μπορεί το Ντουμπάι και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα να είναι διάσημα για τα υπερ- αυτοκίνητα που έχουν ως περιπολικά αλλά και στην Ευρώπη κάποιες αστυνομίες δεν πάνε πίσω -τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

Έτσι πρόσφατα η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως θα εντάξει στο στόλο της το επταθέσιο SUV που είναι το πιο γρήγορο στην πίστα του Nürburgring. Ο λόγος για το Skoda Kodiaq RS που για την περίσταση έχει «ντυθεί» στα χρώματα της εκεί αρχής με το χαρακτηριστικό λευκό, μπλε και κίτρινο.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν προειδοποιητικά LED στην μάσκα, ο κλασικός «φάρος», η σειρήνα με τρεις διαφορετικούς ήχους και ότι άλλο προβλέπεται.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν και πολλές διαφορές σε σχέση με τις πολιτικές εκδόσεις αλλά το σύστημα πολυμέσων έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε να είναι πλήρως συμβατό με το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της αστυνομίας. Έτσι, οι αστυνομικοί θα μπορούν να έχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση από την οθόνη αφής και να ρυθμίζουν από εκεί και όλες τις άλλες λειτουργίες.

Το Skoda Octavia RS κινείται από έναν turbo diesel 2.000 κυβικών ο οποίος αποδίδει 240 ίππους και εξασφαλίσει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,0 δεύτερα. Ότι πρέπει δηλαδή για καταδιώξεις ακόμη και στα πιο δύσκολα οδοστρώματα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις