Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι είναι αυτό που βγάζει μάτια στο Byton M-Byte;

Newsbomb

Η κινέζικη Byton παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το μοντέλο παραγωγής του ηλεκτρικού SUV της που θα κοστίζει από 45.000 ευρώ.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό που εντυπωσιάζει στο κινεζικό SUV δεν είναι ούτε η σχετικά καλή, για ηλεκτρικό, τιμή πώλησής του ούτε η αρκετά ελκυστική σχεδίαση του αμαξώματός του. Την παράσταση κλέβει η τεράστια οθόνη των 48 ιντσών στο εσωτερικό, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν όλο το πλάτος του ταμπλό του.

Η συγκεκριμένη είναι και η μεγαλύτερη που υπάρχει μέχρι στιγμής σε μοντέλο παραγωγής. Ουσιαστικά αποτελείται από τρεις επιμέρους οθόνες, ενώ οι διακόπτες είναι ελάχιστοι. Επίσης υπάρχουν ακόμα δύο μικρότερες οθόνες αφής, μια 7,0 ιντσών στο τιμόνι και μία 8,0 στην κεντρική κονσόλα, μέσω των οποίων μπορούν να επιλεγούν και να εκτελεσθούν διάφορες ρυθμίσεις. Επιπρόσθετα υπάρχει και ανέπαφος έλεγχος με χειρονομίες.

Όπως και στο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στις αρχές του χρόνου, έτσι και στο M-Byte παραγωγής υπάρχει πλήρης διασύνδεση 5G -με ταχύτητες έως και 10 gigabytes το δευτερόλεπτο- με φορητές συσκευές, μια σειρά από εφαρμογές (app) και δυνατότητα απεικόνισης των προσώπων όσων κάθονται πίσω για ακόμα καλύτερη επικοινωνία τους με τον οδηγό. Ταυτόχρονα υπάρχει και δυνατότητα αναγνώρισης του προσώπου του τελευταίου προκειμένου να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο και να προσαρμόζει τα πάντα στις προτιμήσεις του.

Η βασική προσθιοκίνητη έκδοση του M-Byte έχει ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων με μπαταρία 72 kWh και αυτονομία έως 360 χιλιόμετρα. Η ισχυρότερη θα έχει 408 ίππους, με δύο ηλεκτροκινητήρες για τετρακίνηση και μπαταρία 95 kWh προκειμένου με μια φόρτιση να μπορεί να καλύψει μέχρι και 435 χιλιόμετρα.

Στην Ευρώπη η Byton θα ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις του M-Byte από τα μέσα του 2020, ενώ ένα χρόνο αργότερα το κινεζικό ηλεκτρικό θα είναι διαθέσιμο και στην αγορά των ΗΠΑ.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο στην αρχή του άρθρου καθώς επίσης και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί: