Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Lexus κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια!

Newsbomb

To πολυτελές σήμα της Toyota περνά με την παρουσίαση του LY 650 στην Φλόριντα και στο χώρο τον σούπερ γιοτ.

Του Γιάννη Σκουφή

Αρκετοί κατασκευαστές συνηθίζουν να συνεργάζονται με εταιρείες κατασκευής ταχύπλοων παρουσιάζοντας μια διαφορετική πτυχή που φυσικά απευθύνεται σε όσους διαθέτουν και την ανάλογη οικονομική επιφάνεια. Στην περίπτωση της Lexus πάντως το LY 650 δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά, καθώς είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στις αρχές του 2017.

Την σχεδίασή του είχε αναλάβει το στούντιο Nuvolari Lenard σε συνεργασία με την Lexus δίνοντας στο ταχύπλοο, που είναι βαμμένο σε αποχρώσεις του γκρι, ένα σχήμα που παραπέμπει σε αυτό των κουπέ της μάρκας.

Στο υπερπολυτελές εσωτερικό υπάρχουν πανάκριβα υλικά με κυρίαρχο το ξύλο και το δέρμα, όλες οι δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενώ κατά τα άλλα παραπέμπει σε μία σύγχρονη βίλα με τρία lounges, τρία δωμάτια και έξι κρεβάτια.

Το μήκος του LY 650 είναι περίπου 20 μέτρα και οι δεξαμενές του χωρούν πάνω από 4.000 λίτρα, που τροφοδοτούν δύο μηχανές Volvo Penta IPS, κάθε μια από τις οποίες αποδίδει 1.050, 1.200 ή ακόμα και 1.350 ίππους. Αυτό σημαίνει πως στην κορυφαία έκδοση η συνολική ισχύς μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 2.700 ίππους!

Την κατασκευή του LY 650 έχει αναλάβει η αμερικανική Marquis Yachts.