Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από ποιο αυτοκίνητο εμπνεύσθηκαν το Tesla Cybertruck;

Newsbomb

Όσο και αν ακούγεται περίεργο οι σχεδιαστές του ομολογουμένους περίεργου αγροτικού της Tesla είχαν ένα αυτοκίνητο ως πηγή έμπνευσης.

του Γιάννη Σκουφή

Στο Cybertruck της Tesla όλα προκάλεσαν ή προκαλούν αίσθηση. Από την παρουσίαση που έκανε ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Elon Musk μέχρι το ίδιο το ηλεκτρικό ημιφορτηγό, που με την αμφιλεγόμενη εικόνα του έχει προκαλέσει αμέτρητα σχόλια στα social media.

Μάλιστα πρόσφατα ο Elon Musk παραδέχθηκε πως το Cybertruck είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πως πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Lotus Esprit Submarine. Πρόκειται για την μετασκευασμένη Esprit που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του James Bond το 1977.

Ουσιαστικά ήταν μία Lotus που θεωρητικά μπορούσε να κινηθεί στο δρόμο αλλά και κάτω από το νερό. Όπως είχε γίνει στην απίστευτη για εκείνη την εποχή σκηνή της ταινίας «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» με τον Roger Moore να μπαίνει, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης.

Η σκηνή αυτή είχε εντυπωσιάσει τον Elon Musk όταν ήταν νέος και είχε δει για πρώτη φορά την ταινία. Φυσικά η Esprit Submarine μπορούσε μόνο να μπει στη θάλασσα και οι υπόλοιπες σκηνές ήταν μοντάζ με μία από τις άλλες επτά Lotus που είχε στη διάθεσή της η παραγωγή. Μάλιστα όταν έμαθε πως η Esprit- υποβρύχιο ήταν προς πώληση σε δημοπρασία το 2013 δεν δίστασε να πληρώσει σχεδόν 1.000.000 δολάρια, για την ακρίβεια 997.000, προκειμένου να την αποκτήσει.

Ποσό ασύλληπτο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τα ίχνη της μετασκευασμένης Esprit είχαν χαθεί για πολλά χρόνια. Κι αυτό γιατί ήταν ξεχασμένη σε ένα κοντέινερ αποθήκη που είχε αγοράσει σε πλειστηριασμό ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Για μόλις 100 ευρώ και χωρίς κανείς να γνωρίζει πως μέσα υπήρχε η σπάνια και ξεχασμένη Esprit Submarine. Απίστευτο αλλά αληθινό!