Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε στο βίντεο πως κατασκευάζεται η Ferrari SF90 Stradale

Newsbomb

Η SF90 Stradale είναι το ίδιο γρήγορη με τη LaFerrari και κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα. Η κατασκευή της όμως απαιτεί την ίδια προσοχή.

Του Γιάννη Σκουφή

Η κατασκευή κάθε Ferrari είναι μια σύνθετη διαδικασία με μεγάλη ακρίβεια. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την κορυφαία των μοντέλων παραγωγής της μάρκας, την SF90 Stradale.

Η οποία είναι και η πρώτη που διαθέτει υβριδική τεχνολογία, ακριβώς όπως και η περιορισμένης παραγωγής LaFerrari, με τη μεγάλη συλλεκτική αξία και τις υπερβολικά υψηλές τιμές.

Η SF90 Stradale που αναμένεται να ξεκινά περίπου στις 500.000 ευρώ διαθέτει συνολικά 3 ηλεκτροκινητήρες: δύο στον εμπρός άξονα και έναν μεταξύ του V8 των 4.000 κυβικών με τα διπλά turbo και του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με τις 8 σχέσεις. Έτσι η συνδυαστική ισχύς ξεπερνά τους 1.000 ίππους, που μεταφράζονται σε ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,5 δεύτερα και σε μια τελική ταχύτητα της τάξης των 340 χλμ./ ώρα.

Για την παραγωγή της η Ferrari χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ρομπότ και τεχνικών με υψηλή εξειδίκευση, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, οι οποίοι εργάζονται με χειρουργική ακρίβεια.

Οι παραδόσεις των Ferrari SF90 Stradale αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της νέας χρονιάς.