Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος θα αγοράσει αυτή την απίστευτη Limo-Jet;

Newsbomb

Γνωστό και ως Learmousine, αυτό το ιδιωτικό αεροσκάφος έγινε πασίγνωστο με τη μετατροπή του σε λιμουζίνα.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό που βλέπετε είναι αεροσκάφος ή αυτοκίνητο; Βασικά ισχύουν και τα δύο και πολύ περισσότερο το πρώτο, καθώς μια εταιρεία από το Ιλινόις των ΗΠΑ είχε την ιδέα να μετατρέψει το Lear Jet της σε μια πολυτελή λιμοθυζίνα.

Βασικά αυτό που κάνει την διαφορά είναι οι τροχοί 28 ιντσών με τα φτερά που παραπέμπουν άμεσα σε αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα οι Harris και De Angelo, που εμπνεύστηκαν την ιδέα του Limo-Jet πριν από 15 χρόνια, χρειάστηκαν 40.000 ώρες για την όλη μετατροπή. Και το αποτέλεσμα ήταν αυτή η λιμουζίνα να φτάνει σε μήκος τα 12,80 μέτρα, να έχει πλάτος 2,4 και ύψος 3,56 μέτρα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Τώρα, για να σας λύσουμε την απορία η Limo- Jet δεν πετάει. Ίσως να το αντιληφθήκατε ήδη καθώς δεν υπάρχουν φτερά παρά μόνο το πίσω πτερύγιο. Και ναι στις ΗΠΑ ακόμη και τέτοιου είδους «οχήματα» έχουν την άδεια να κινούνται στους δρόμους. Το συγκεκριμένο με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ ώρα. Φυσικά και δεν υπάρχουν τζετ κινητήρες αλλά ένας V8 Vortec που αποδίδει 400 ίππους, που έχει δύσκολο έργο, μιας και το βάρος φτάνει τους 5,4 τόνους.

Χωρίς τους 8 επιβάτες που μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό που θυμίζει κλαμπ με οθόνες και ήχο που φτάνει σε ένταση τα 17.000 Watt! Τώρα, το Limo-Jet πωλείται και δεν γνωρίζουμε αν θα πιάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ της μετατροπής του. Πάντως, όποιος το αγοράσει στην δημοπρασία που διοργανώνει η Mecum τον Μάιο θα το πάρει μαζί και το τρέιλερ και το Chevrolet που βλέπετε στη φωτογραφία.