Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πιο μικρό ηλεκτρικό Hyundai έχει τεχνητή νοημοσύνη

Newsbomb

H Hyundai προχώρησε σε μια πολύ συγκινητική ενέργεια παραχωρώντας ένα ειδικό «45» EV στο Νοσοκομείο Παίδων της Βαρκελώνης.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι άνθρωποι της Hyundai έχοντας παρουσιάσει πριν από μερικούς μήνες ένα ηλεκτρικό παιδικό αυτοκινητάκι εμπνευσμένο από το 45 Concept έχουν αποδείξει πως δεν στερούνται έμπνευσης και δημιουργικότητας. Τώρα είπαν να κάνουν ακόμα ένα βήμα αναβαθμίζοντας το με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και το σύστημα EAVC (Emotion Adaptive Vehicle Control). Το οποίο μέσω μιας κάμερας και του σχετικού αλγόριθμου αντιλαμβάνεται τη διάθεση και τη φυσική κατάσταση ενός παιδιού.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο το minicar πλησιάζει στο δωμάτιο που βρίσκεται ένα κοριτσάκι που ονομάζεται Μαρία και βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Το κοριτσάκι είναι περίεργο να δει τι είναι αυτό το περίεργο όχημα. Οι γιατροί, όπως και η μαμά της, της λένε πως μπορεί να παίξει μαζί του και η μικρή Μαρία κάθεται πίσω από το τιμόνι του. Έκπληκτη βλέπει μια φατσούλα στην οθόνη να την ρωτά αν θέλει να κάνουν μια βόλτα. Είναι το σύστημα AI που επικοινωνεί μαζί της και τις δίνει οδηγίες για μην αγχώνεται και να αναπνέει σωστά λέγοντάς της μάλιστα να διαλέξει και τη μουσική.

Ταυτόχρονα, το αυτοκινητάκι έχει ένα σύστημα αναγνώρισης των συναισθημάτων και της φυσικής κατάστασης της Μαρίας με τις πληροφορίες να διαχωρίζονται ακόμη και σε διαφορετικά χρώματα (σε πραγματικό χρόνο) και να μεταφέρονται ασύρματα σε ένα tablet. Όσο περνούν τα λεπτά το κοριτσάκι το διασκεδάζει όλο και περισσότερο φτάνοντας μέχρι την έξοδο και έχοντας προετοιμαστεί ψυχολογικά για την θεραπεία του.

Σχετικά με το αυτοκινητάκι της Hyundai να πούμε πως το μήκος του είναι 1,38 μέτρα και το ύψος του 82 εκατοστά. Κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα 240 W και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι όσο ένα γρήγορο περπάτημα, δηλαδή περίπου 7 χλμ./ώρα. Σημειώστε δε πως το όλο πρότζεκτ λειτουργεί κανονικά και θα εφαρμοστεί στο Νοσοκομείο Παίδων της Βαρκελώνης.

«Το νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένο που διαθέτει τέτοια τεχνολογία για παιδιά», λέει η Joan Sanchez de Toledo, επικεφαλής του Παιδιατρικού Καρδιολογικού Τμήματος. «Αυτό θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά ασθενείς θα αντιμετωπίζουν μία θεραπεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός- Χατζάκης: Πιθανές εστίες διασποράς τα ρεβεγιόν των 9 ατόμων - «Παίζουμε με την τύχη»