Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε το hypercar Koenigsegg Regera να «ζωγραφίζει» στο χιόνι

Newsbomb

Το χιόνι δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά σε ελεγχόμενο χώρο και με το κατάλληλο αυτοκίνητο ένας πολύ καλός οδηγός μπορεί να το διασκεδάσει.

Του Γιάννη Σκουφή

Στη Σουηδία το χιόνι και ο πάγος είναι η καθημερινότητα για όλη το χειμώνα και έτσι όλοι είναι εξοικειωμένοι να οδηγούν υπό τέτοιες συνθήκες, χρησιμοποιώντας λάστιχα με καρφιά.

Οι οδηγοί δοκιμών της Koenigsegg, της σουηδικής εταιρείας των hypercars, μάλλον δεν χρειάζονται ούτε καν αυτά. Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο που ακολουθεί όποιος κάθεται πίσω από το τιμόνι του Regera το ελέγχει άψογα στο παγωμένο Angelholm, την πίστα δοκιμών της μάρκας. Τόσο άψογα που «ζωγραφίζει» και μια καρδιά -για του Αγίου Βαλεντίνου.

Το να ελέγχεις ένα αυτοκίνητο σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης είναι δύσκολο και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν κάτω από το δεξί πεντάλ υπάρχουν 1.500 ίπποι. Αυτή είναι η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού Regera, στο οποίο ο V8 των 5.000 κυβικών της εταιρείας συνδυάζεται με τρείς συνολικά ηλεκτροκινητήρες -ένας βρίσκεται στο στρόφαλο και δύο στον πίσω άξονα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως το Regera δεν έχει συμβατικό κιβώτιο αλλά το σύστημα Direct Drive της Koenigsegg με τη μια σχέση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.