Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιστρέφει η θρυλική Lancia 037!

Newsbomb

Μέχρι να δούμε την Stellantis να επαναφέρει την Lancia στην ενεργό δράση ας ρίξουμε μια ματιά σε μια ανεξάρτητη προσπάθεια.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα τελευταία χρόνια η Lancia έχει μια μονοδιάστατη παρουσία με το Ypsilon που πωλείται αποκλειστικά στην ιταλική αγορά. Αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει σύντομα καθώς μετά την συγχώνευση της FCA με την PSA και τη δημιουργία του ομίλου Stellantis έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως για την επιστροφή της Lancia με νέα, πολυτελή μοντέλα.

Μέχρι, λοιπόν, να φτάσει αυτή η στιγμή, η ανεξάρτητη εταιρία με την ονομασία Kimera Automobili, που εξειδικεύεται στην αναπαλαίωση κλασικών αυτοκινήτων, έρχεται να μας κινήσει την ενδιαφέρον γύρω από την περιορισμένη παραγωγή ενός σπορ μοντέλου που θα αποτίνει φόρο τιμής στην εμβληματική Lancia 037.

Μάλιστα η παραγωγή αυτού της σπέσιαλ EVO37 (όπως θα ονομάζεται) θα περιοριστεί στα μόλις 37 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει περίπου 500.000 ευρώ.

Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η ισχύς θα φτάνει τους 550 ίππους από ένα σύνολο 2.000 κυβικών με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή. Και αν απορείτε κατά πόσο αυτό θα είναι εφικτό εδώ να σας πούμε πως στην αναβάθμιση του κινητήρα θα συμμετέχει ο Claudio Lombardi, o μηχανικός που είχε εμπλοκή στο αγωνιστικό της δεκαετίας του ‘80 ο κινητήρας του οποίου είχε και κλασικό turbo αλλά και μηχανικό υπερσυμπιεστή (compressor).

Σχεδιαστικά η EVO37 θα συνδυάζει την ρετρό εμφάνιση της αρχέτυπης 037 με το σύγχρονο στιλ, ενώ το απόβαρο δεν θα ξεπερνά τον ένα τόνο χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων και άλλων ελαφριών υλικών.

Η παρουσίαση της Kimera EVO37 έχει προγραμματισθεί για τις 22 Μαΐου και πέρα από τα 37 πισωκίνητα μοντέλα υπάρχει και η πιθανότητα να κατασκευάσουν 10 επιπλέον τετρακίνητα. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και ανάλογα με την ζήτηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.