Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει ένα Hyundai Ioniq 5

Newsbomb

Το νέας γενιάς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai που θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το φθινόπωρο έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Μπορεί να τροφοδοτεί με ρεύμα διάφορες ηλεκτρικές συσκευές!

Του Γιάννη Σκουφή

Μία από τις νέες δυνατότητες που θα προσφέρουν τα νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι και η λειτουργία V2L (Vehicle-2-Load). Πρακτικά, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργεί ως power bank και μέσω μιας παροχής να παρέχει δυνατότητα λειτουργίας σε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

Στην περίπτωση του Ioniq 5, με την μπαταρία των 77 kWh θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να μην χάσει αγώνα του Euro αφού μια τηλεόραση 42 ιντσών με κατανάλωση 80 Watt μπορεί να τροφοδοτείται συνεχόμενα με ρεύμα για τουλάχιστον ένα μήνα.

Ένα μικρό ψυγείο 350 Watt μπορεί να διατηρεί κρύες τις… μπύρες για πάνω από μία εβδομάδα, ενώ ένα smartphone με κατανάλωση 15 Watt μπορεί να φορτιστεί πάνω από 4.800 φορές. Αν υποθέσουμε πως μια φόρτιση κρατά για μία ημέρα, τότε δεν θα ανησυχήσετε για τα επόμενα 13 χρόνια. Ενδιαφέρον. Όπως και το ότι το Ioniq 5 μπορεί να φορτίζει ένα άλλο άδειο ηλεκτρικό, τόσο όσο για να φτάσει στον πλησιέστερο φορτιστή.

Μια πρώτη εντύπωση για το Ioniq 5 και την λειτουργία V2L παίρνουμε από το παρακάτω βίντεο, όπου κάποιος βάζει στην πρίζα του ένα ηλεκτρικό πριόνι και αρχίζει να κλαδεύει τους θάμνους.