Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ισχυρή ζήτηση για το συμπαθητικό Hyundai Casper (video)

Newsbomb

Το Casper είναι ένα από τα αυτοκίνητα πόλης που θα θέλαμε να το δούμε να κυκλοφορεί και στους δρόμους της Ευρώπης.

Του Γιάννη Σκουφή

Το πόσο αρέσει το Casper επιβεβαιώνεται και από την ισχυρή ζήτηση που γνωρίζει στη κορεατική αγορά όπου ξεκίνησε να διατίθεται και οι παραγγελίες την πρώτη μόλις μέρα ξεπέρασαν τις 19.000. Λογικό αφού πρόκειται για ένα ελκυστικό αυτοκίνητο πόλης, που ξεκινά περίπου από τις 10.000 ευρώ και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ανταγωνιστής του Suzuki Ignis.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες Casper με τους προβολείς δύο επιπέδων έχει ένα crossover στιλ με νεανική σχεδίαση. Το μήκος του αγγίζει τα 3,60 μέτρα και για να έχετε μια εικόνα είναι ελάχιστα πιο κοντό από το Ignis και περίπου όσο ένα i10.

Σύμφωνα με την Hyundai οι χώροι του είναι ικανοποιητικοί για τέσσερις επιβάτες, ενώ τα καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν ή να πέσουν εντελώς για μέγιστη ευελιξία.

Πρόσφατα δόθηκαν στην δημοσιότητα και φωτογραφίες από το ταμπλό όπου εκτός από την οθόνη αφής των 8,0 ιντσών βλέπουμε πως υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων 4,2 ιντσών. Μαζί με ηχοσύστημα των έξι ηχείων, καθώς ο συγκεκριμένος συνδυασμός αντιστοιχεί στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού που περιλαμβάνει σύγχρονα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης.

Προς το παρόν τo Casper διατίθεται στην αγορά της Κορέας με δύο τρικύλινδρους κινητήρες των 1.000 κ.εκ., τον βασικό ατμοσφαιρικό και τον ισχυρότερο turbo με απόδοση 75 και 100 ίππους, αντίστοιχα.

Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων που περνούν την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Ακόμη και έτσι το Casper θα μπορούσε με τις σχετικές αναβαθμίσεις να λανσαριστεί και στην Ευρώπη ως μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογής στα αυτοκίνητα πόλης.