Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε έναν από τους πιο περίεργους αγώνες παγκοσμίως

Newsbomb

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλοί και διάφοροι αγώνες που μπορούν να γίνουν με εκτός δρόμου οχήματα. Αλλά αυτός διαφέρει από όλα όσα έχουμε δει έως τώρα.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί ο αγώνας με τα… μεταλλαγμένα 4x4 που φτάνουν μέχρι και τους 3.000 ίππους ούτε γίνεται σε κάποια παγωμένη λίμνη ούτε είναι αγώνας αντοχής. Εδώ ο στόχος είναι να καταφέρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μία διαδρομή 300 μέτρων με κλίση 50 μοιρών σε έναν αμμόλοφο.

Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξάγεται στον αμμόλοφο Moreeb, στο Ντουμπάι, με την ονομασία Liwa και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν αστεία και εύκολα αλλά υπάρχουν πολλοί βαθμοί δυσκολίας.

Ένας από αυτούς είναι το 4x4 να καταφέρει να ξεκινήσει -είναι ακίνητο- λίγο πριν ξεκινήσει η ανηφόρα. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο στην μαλακή άμμο μιας και τόσο ο κινητήρας (συνήθως εξακύλινδροι ή οκτακύλινδροι) όσο και η μετάδοση πιέζονται στο μέγιστο της απόδοσής τους.

Στη συνέχεια το δύσκολο για τον οδηγό είναι να μπορεί να διατηρήσει το αυτοκίνητο του στην ευθεία. Όπως θα δείτε δεν είναι και πολύ εύκολο, ειδικά στην περίπτωση ενός αγροτικού Toyota που το μπροστινό του μέρος σηκώνεται στον αέρα. Έτσι για την ιστορία να πούμε πως οι καλύτερες επιδόσεις κυμαίνονται λίγο πάνω από τα 6,0 δεύτερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.