Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ρομπότ της Tesla κάνει πασαρέλα (vid)

Newsbomb

Ποιος δεν θα ήθελε έναν ακούραστο υπηρέτη για να κάνει όλες τις δουλειές στο σπίτι, δίχως να γκρινιάζει και με μόλις 20.000 δολάρια;

Του Γιάννη Σκουφή

Η Tesla παρουσίασε το ανθρωποειδές ρομπότ στην εκδήλωση τεχνολογίας AI Day 2022 και όπως δήλωσαν οι ιθύνοντες της εταιρίας όταν λανσαριστεί θα κοστίζει περίπου 20.000 δολάρια. Ωστόσο, ακόμη απέχουμε αρκετά ακόμη από αυτή την πραγματικότητα η οποία κάποια στιγμή θα φτάσει.

Προς το παρόν το Optimus, όπως ονομάζεται το ρομπότ της Tesla, βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξής του και για αυτό προς το παρόν μπορεί να περπατά στην ευθεία και να χαιρετά. Όπως θα δείτε στο βίντεο το πρωτότυπο ρομπότ που ονομάζεται Bumble C δυσκολεύεται κάπως να περπατήσει μόνο του, αλλά οι άνθρωποι της Tesla λένε πως βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο.

Λίγο μετά στην πλατφόρμα μεταφέρουν πάνω σε ένα φορείο ένα δεύτερο ρομπότ το οποίο έχει όλα τα εξαρτήματα (μπαταρία, ενεργοποιητές, ηλεκτρονικά κ.α.) κατασκευασμένα από την Tesla δείχνοντας πως θα είναι το Optimus στην τελική του μορφή και πως είναι θέμα μερικών εβδομάδων να ξεκινήσει να περπατά και αυτό.

Ως συνήθως ο Musk είπε πολλά και διάφορά και πως το εκτιμώμενο κόστος για ένα Optimus θα είναι στις περίπου 20.000 δολάρια. Κάθε ρομπότ θα τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία 2,3 kWh, θα έχει 28 βασικούς ενεργοποιητές, θα λειτουργεί στα 52 Volt και θα διαθέτει αρκετά υλικά που χρησιμοποιούνται και στα αυτοκίνητα Tesla.

Και ως συνήθως ο Musk δεν ανακοίνωσε το πότε θα δούμε το Optimus στο εμπόριο αφού ακόμη δεν έχουμε δει καν το περιβόητο Cybertruck στους δρόμους…