Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία Ferrari απέναντι σε μία BMW - Τι λέτε θα γίνει;

Newsbomb

Το ιταλικό supercar με την προηγμένη υβριδική τεχνολογία τα βάζει με μία βελτιωμένη εκδοχή ενός από τα πιο καυτά σεντάν του κόσμου.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Ferrari SF90 Stradale είναι ένα plug-in υβριδικό supercar που συνδυάζει έναν bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών, τρεις ηλεκτροκινητήρες και ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Και κάπως έτσι αποδίδει συνδυαστικά 1.000 ίππους.

Ο V8 μόνος του αποδίδει 775 ίππους, ενώ στη BMW M3 της δοκιμής, που έχει περάσει από διάφορες αναβαθμίσεις, ο επίσης διπλά υπερτροφοδοτούμενος αλλά μικρότερος σε κυβισμό καθότι τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά φτάνει τους 750 ίππους.

Με την ισχύ να διανέμεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, η M3 ολοκλήρωσε τα 0-400 μέτρα σε 10,1 δευτερόλεπτα, αναδεικνύοντας την τεράστια ισχύ της. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την Ferrari να ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε 9,8 δεύτερα και με πολύ μικρή διαφορά από την BMW.

Η SF90 Stradale αναδείχθηκε νικήτρια και στις τρεις δοκιμασίες. Επιπλέον ξεπέρασε την BMW M3 και στο φρενάρισμα, εμφανίζοντας μικρότερες αποστάσεις ακινητοποίησης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως παρά το υβριδικό ταπεραμέντο και τα πολλά άλογα της Ferrari, η βελτιωμένη BMW καταφέρνει να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ιταλικό supercar σχεδόν σε κάθε δοκιμασία. Και ας κοστίζει τέσσερις φορές λιγότερο…