FUN TIME

Λύθηκε το μυστήριο με τις χαμένες σου… κάλτσες! (video)

Λύθηκε το μυστήριο με τις χαμένες σου… κάλτσες! (video)

Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις σιχτιρίσει ψάχνοντας, με την τσίμπλα στο μάτι και το ρολόι στο χέρι, το άλλο μισό της… κάλτσας σου;

Ε λοιπόν, η εξαφάνισή της δεν είναι πια ανεξήγητη, καθώς (ολόκληροι) επιστήμονες ανακάλυψαν μια φόρμουλα που δίνει (επιτέλους) την απάντηση σε ένα ερώτημα που μέχρι πριν λίγες ημέρες θαρρείς και θα έμενε… ρητορικό για πάντα!

Γιατί εξαφανίζονται οι κάλτσες και πού στο καλό είναι όταν βιάζεσαι και τις χρειάζεσαι όσο ποτέ άλλοτε;

Μην ανησυχείτε και μην ταλαιπωρήστε άλλο στο ψάξιμο!

Μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων, με επικεφαλής τον καθηγητή στατιστικής Geoff Ellis και τον ψυχολόγο Simon Moore, βρήκαν και μοιράστηκαν μία φόρμουλα για την απώλεια των καλτσών όλου του πλανήτη!

Και μην νομίζετε ότι είναι τίποτα… κομπογιαννίτες, αφού έλαβαν υπόψιν τους πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο συχνά βάζουμε πλυντήριο, το πώς πλένουμε τα ρούχα μας, πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο σπίτι μας και πόσες κάλτσες πλένουμε κάθε φορά.

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της Samsung, οι περισσότεροι άνθρωποι που χάνουν τις κάλτσες τους είναι άντρες, ενώ υπολογίστηκε πως κατά τη διάρκεια της ζωής του, ένας Βρετανός θα πληρώσει 2.528 λίρες για κάλτσες! Την ίδια ώρα, η απώλεια των καλτσών κοστίζει στους Βρετανούς συνολικά 2 δισ. λίρες το χρόνο!

Βάσει πάντα της έρευνας που έγινε σε συνολικά 2.000 άτομα, η πιο κοινή αιτία πίσω από την εξαφάνιση των καλτσών είναι ότι πέφτουν πίσω από έπιπλα και καλοριφέρ ή χάνονται μέσα στα πλυντήριά μας!

Όπως ανακάλυψαν έτσι οι επιστήμονες, ο δείκτης για την... απώλεια της κάλτσας είναι: (L(p x f)+C(t x s))-(P x A)

Και επειδή δεν θα μπορούσατε ποτέ να καταλάβετε τι στο καλό είναι αυτό, ορίστε και η… αποκωδικοποίηση:

L = το μέγεθος της... μπουγάδας
p = ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι
f = πόσο συχνά βάζουμε πλυντήριο σε μια εβδομάδα
C = η επιλογή των ρούχων που πλένουμε και πόσο πολύπλοκη είναι
t = πόσους τύπους πλύσεων κάνουμε σε μια εβδομάδα
s = πόσες κάλτσες πλένουμε κάθε εβδομάδα
P = Το πόσο θετικοί είμαστε ως προς το να βάλουμε πλυντήριο (από το 1 έως το 5)
A = Ο βαθμός της προσοχής που δίνουμε στο πλύσιμο, όπως και το πόσο συχνά τσεκάρουμε τις τσέπες των παντελονιών, ξεδιπλώνουμε τα μανίκια των ρούχων και ξεμπερδεύουμε τις κάλτσες.

Σχετικές ειδήσεις