Ντίνα Νικολάου: Mια υπέροχη νύχτα στο Παρίσι με γεύσεις Ελλάδας!

Ντίνα Νικολάου: Mια υπέροχη νύχτα στο Παρίσι με γεύσεις Ελλάδας!

Η καταξιωμένη chef παρουσίασε με τεράστια επιτυχία το βιβλίο της «Grèce... La Cuisine Authentique» στην Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι!

Μια μαγική βραδιά έζησαν πολλοί επιφανείς έλληνες και γάλλοι αλλά και σημαντικοί δημοσιογράφοι της γαστρονομίας, όπου αποδέχτηκαν την πρόσκλησή της Ντίνας Νικολάου και βρέθηκαν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Στην Ελληνική Πρεσβεία του Παρισιού. Η Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι, άνοιξε τις πύλες της, διά μέσω του πρέσβη κ. Νικολαΐδης για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ντίνας Νικολάου, γραμμένο εξ ολοκλήρου στα γαλλικά, με τίτλο «Grèce... La Cuisine Authentique».

ΝΤΙΝΑ 2

Το βιβλίο εξέδωσε ο εκδοτικό οίκο Hachette, ο οποίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς και σοβαρούς οίκους του Παρισιού με διάσημες εκδόσεις.

ΝΤΙΝΑ 3

Αυτό το βιβλίο, είναι ένα βιβλίο καρδιάς, που αντιπροσωπεύει όλες τις μάχες, όλη τη δουλειά και το πάθος που έχει μοιραστεί τόσα χρόνια η chef, μαζί με την αδελφή της Μαρία Νικολάου, για να δείξουν το αληθινό πρόσωπο της ελληνικής κουζίνας στη Γαλλία. Η ελληνική κουζίνα μετράει χιλιάδες χρόνια ύπαρξης και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο εξωτερικό. Εκτός από την γεύση, την συνοδεύει η γενναιοδωρία, η αγκαλιά, το φίλεμα που οι Έλληνες προσθέτουν στα πιάτα τους και τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Μέσα από τις συνταγές του βιβλίου, έχουν την ευκαιρία οι γάλλοι, να «γευτούν» την Ελλάδα και να ταξιδέψουν μέχρι το Πήλιο και τη Σύρο με τη ματιά της Emanuela Cino (φωτογράφος) και Mélanie Martin (στυλίστρια).

ΝΤΙΝΑ 4

Οι συνταγές παρουσιάζονται χωρίς τουριστικά κλισέ και μεταδίδουν το πάθος, τον πολιτισμό, την μαγεία της ανακάλυψης νέων παραδοσιακών προϊόντων καθώς επίσης και την σημασία ενός καλού ελληνικού γεύματος. Την υπέροχη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος σημαντικών Ελλήνων και Γάλλων αλλά και ολόκληρη η ομάδα του Εvi Evane που εργάστηκε σκληρά για να προσφέρει στους παρευρισκόμενους γεύσεις ελληνικές.

ΝΤΙΝΑ 5