FUN TIME

Καιρός ΤΩΡΑ: Η «Ευρυδίκη» κύκλωσε την Αττική – Καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή

Καιρός ΤΩΡΑ: Η «Ευρυδίκη» κύκλωσε την Αττική – Καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα βρίσκεται πάνω από την Αθήνα – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία

Η φονική κακοκαιρία με το όνομα «Ευρυδίκη» σαρώνει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, προκαλώντας καταστροφές και πλημμύρες.

Εδώ και τρεις ημέρες, ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χαλαζοπτώσεις «χτυπούν» τη χώρα, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι πρωτοφανή.

Οι καταιγίδες που σημειώθηκαν στην κεντρική και νότια χώρα συνοδεύονταν από μεγάλο πλήθος κεραυνών. Σύμφωνα με το δίκτυο εντοπισμού ηλεκτρικών εκκενώσεων «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2017, καταγράφηκαν πάνω από 10.000 κεραυνοί.

Την Κυριακή στην Κέρκυρα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να βρει τραγικό θάνατο.

Τη Δευτέρα το Ναύπλιο δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, με δρόμους να πλημμυρίζουν και τους αγρότες να χάνουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκε το νησί της Σύμης στα Δωδεκάνησα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ακριτικό νησί έπεσαν 100 τόνοι νερού σε μόλις ένα στρέμμα. Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, με τρία από αυτά να καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας. Για πολλές ώρες το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα ενώ έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάνω από την Αθήνα η «Ευρυδίκη»

Το πρωί της Δευτέρας μια ισχυρή καταιγίδα στην Αττική ήταν ο… προάγγελος όσων θα ακολουθήσουν. Από το απόγευμα της Τρίτης ο ουρανός είναι κατάμαυρος σε όλο το Λεκανοπέδιο, με το νοτιοανατολικό τμήμα να δέχεται ήδη μεγάλες ποσότητες βροχής.

Βροχόπτωση σημειώνεται σε όλο το νομό, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Δεν πρόκειται για μια κακοκαιρία «περαστική», καθώς το βαρομετρικό θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, δίνοντας ισχυρές καταιγίδες. Οι μετεωρολόγοι μάλιστα προειδοποιούν ακόμα και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Την Τετάρτη 15/11 από τις πρωινές ώρες, τα ισχυρότερα φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) αναμένονται στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα ενώ θα βρέχει και σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Στα νησιά του Αιγαίου Κρήτη και Δωδεκάνησα δεν αναμένονται φαινόμενα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι πάλι άστατος με έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Το… κυρίως πιάτο της κακοκαιρίας θα είναι την Παρασκευή, όταν και ένα ισχυρό σύστημα θα σαρώσει τη χώρα με καταιγίδες πρωτοφανούς σφοδρότητας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις για τον καιρό

Σχετικές ειδήσεις