FUN TIME

Ποιοι είναι οι changemakers και γιατί πετυχαίνουν σε ό,τι κάνουν

Ποιοι είναι οι changemakers και γιατί πετυχαίνουν σε ό,τι κάνουν

Λένε πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει την αλλαγή και η αλήθεια είναι πως εν έτει 2018, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και ανταποκρίνονται σε κάθε πρόκληση που εμφανίζεται στον δρόμο τους.

Οι άνθρωποι αυτοί ονομάζονται changemakers και σήμερα εντοπίζονται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς και επαγγέλματα: Είναι μάνατζερ, συγγραφείς, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, entrepreneurs. Παντού υπάρχει ένας changemaker! Πώς, όμως, δρουν και με ποιον τρόπο μπορεί να ακολουθήσει κάποιος τα βήματά τους;

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας, η Huawei, αντιλαμβανομένη την επίδραση που οι changemakers ασκούν στις μέρες μας, αποφάσισε να τους βάλει στο μικροσκόπιό της, δίνοντας έμφαση τόσο στην εργασιακή τους εμπειρία και τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα όσο και στο γενικότερο lifestyle τους. Σκοπός της εταιρείας, η οποία είναι πάντα μπροστά από τις εξελίξεις, ήταν να εξηγήσει το γιατί οι changemakers ασκούν τόση μεγάλη επιρροή -και μάλιστα σε πολλά επίπεδα- στις κοινωνίες τους και κυρίως, να εξετάσει το πώς καταφέρνουν να επιτυγχάνουν σε κάθε τι που κάνουν, λειτουργώντας πάντα υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης.

Ποια είναι, άραγε, τα «εργαλεία» που ένας changemaker έχει μαζί του ανά πάσα στιγμή; Αλήθεια, πώς μπορεί να γίνουμε εμείς οι ίδιοι υπεύθυνοι για τις αλλαγές που καταγράφονται σε κάθε πτυχή της ζωής μας; Οι παρακάτω πληροφορίες σίγουρα δίνουν τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

m1

1. Αναζητούν παντού την έμπνευση

Το πρώτο και βασικό στοιχείο όσον αφορά στην επιτυχία των changemakers έχει να κάνει με το γεγονός ότι αναζητούν συνεχώς τρόπους να αντλούν έμπνευση από το κάθε τι ούτως ώστε να ενισχύουν τη δημιουργικότητά τους, φέρνοντας πάντα στο «τραπέζι» νέες ιδέες.

m2

2. Έχουν πάντα μαζί τους τις απαραίτητες συσκευές

Είναι αλήθεια πως η εργασία των changemakers του σήμερα απαιτεί ευελιξία, αποτελεσματικότητα για αυτό -για παράδειγμα- μία «έξυπνη» φορητή συσκευή με μεγάλη αυτονομία που μπορεί να φορτίζει γρήγορα κατά τη διάρκεια των σύντομων επισκέψεων τους στο γραφείο είναι απαραίτητη για εκείνους. Η δουλειά ενός σύγχρονου επιχειρηματία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαχείριση εργασιών και για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αυτές, χρειάζονται και οι κατάλληλες συσκευές!

m3

Αυτός είναι μάλλον ο λόγος που οι περισσότεροι changemakers θεωρούν ότι τα σύγχρονα tablets αποτελούν τα πλέον αξιόπιστα εργαλεία για την εργασία, την ψυχαγωγία και την έμπνευσή τους. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι στην κορυφή της λίστας τους βρίσκεται -φυσικά- το Huawei MediaPad M5. Η συγκεκριμένη «έξυπνη» συσκευή, η οποία κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά στα τέλη Ιουνίου, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στην Βαρκελώνη και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους εκπροσώπους του Τύπου!

3. Αξιοποιούν την τεχνολογία στο έπακρο

Το δεύτερο σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσουμε για να εξηγήσουμε το πώς οι changemakers σημειώνουν μεγάλη επιτυχία σε οτιδήποτε κάνουν έχει να κάνει με το γεγονός πως αξιοποιούν την τεχνολογία στο έπακρο! Προσπαθούν να είναι πάντα ενημερωμένοι για τις τεχνολογικές εξελίξεις και φυσικά, να προμηθεύονται εγκαίρως τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά gadget, τα εργαλεία που είναι ικανά να τους προσφέρουν μια άριστη εμπειρία χρήσης, όπως εκείνη της τελευταίας γενιάς tablets με τα υψηλής ποιότητας συστήματα εικόνας και ήχου.

m4



4. Μπορούν να προσαρμόζονται ανά πάσα στιγμή σε νέα δεδομένα

Τέλος, το πλέον σημαντικό στοιχείο όσον αφορά στους changemakers είναι ότι μπορούν να προσαρμόζονται εύκολα στα νέα δεδομένα, διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία και τη… ψυχραιμία τους. Με λίγα λόγια, ξέρουν πώς να είναι ηγέτες σε ό,τι κάνουν και να αντιμετωπίσουν με ευελιξία το κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.

m5

Το σίγουρο είναι πως όλοι έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση, να πετύχουμε την αλλαγή και να γίνουμε changemakers στους τομείς μας. Αρκεί να έχουμε όρεξη για δημιουργία και φυσικά, τους πλέον αξιόπιστους «συνεργάτες», όπως για παράδειγμα το Huawei MediaPad M5!