FUN TIME

Χωρίζουν τους άντρες τους για τα κατοικίδιά τους

Χωρίζουν τους άντρες τους για τα κατοικίδιά τους

Αν νομίζετε ότι μόνο μία κακιά πεθερά μπορεί να χωρίσει ένα ζευγάρι, ξανασκεφθείτε το.

Μία νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι μία στις τέσσερις γυναίκες... θα χώριζαν τον σύντροφό τους, εάν δεν τα πήγαινε καλά με το... κατοικίδιό τους.

Επιπλέον, μία στις τρεις θα άφηνε τον σύντροφό της μόνο στο κρεβάτι για να κοιμηθεί στο πάτωμα δίπλα στο κατοικίδιό της, εάν αυτό ήταν άρρωστο.

Η μία στις δύο, εξάλλου, είπαν ότι καλησπερίζουν το κατοικίδιό τους πριν από οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειάς τους, όταν μπαίνουν στο σπίτι από τη δουλειά.

Οι άντρες, από την πλευρά τους, φαίνεται να είναι λιγότερο αφοσιωμένοι στα ζωάκια τους. Μόλις το 12% είπαν ότι θα χώριζαν την σύντροφό τους, εάν το κατοικίδιό τους δεν έδειχνε να την συμπαθεί.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας των Ζώων (NOAH) της Βρετανίας, έδειξε ακόμα πως το 40% των 1.094 ιδιοκτητών κατοικιδίων που ερωτήθηκαν, θα ρίσκαραν την ζωή τους για να σώσουν το ζωάκι τους, εάν αυτό κινδύνευε.

Επιπλέον, οι μισοί δεν θα λογάριαζαν τα έξοδα για να το θεραπεύσουν εάν ήταν άρρωστο – αλλά την ίδια στιγμή ανάλογο ποσοστό είπαν ότι ξεχνούν να κάνουν στα κατοικίδιά τους τα εμβόλιά τους!

Η δημοσκόπηση του ΝΟΑΗ έδειξε επίσης πως το 20% των ιδιοκτητών κατοικιδίων συνηθίζουν να μιλάνε για τα πάντα μαζί τους (ακόμα και για τον καιρό), ενώ το 60% γιορτάζουν μαζί τους τις ξεχωριστές περιστάσεις, όπως τα γενέθλια αλλά ακόμα και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Ημέρα της Μητέρας ή η Ημέρα του Πατέρα.

Το 10%, τέλος, δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να μειώσουν ή να κόψουν το κάπνισμα για να μην αναγκαστούν να κάνουν περικοπές στα έξοδα για το κατοικίδιό τους.

«Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών κατοικιδίων συμφωνούν πως ο υπεύθυνος ιδιοκτήτης ενός ζώου το φροντίζει, το ταΐζει, του δίνει καθημερινές ευκαιρίες να γυμνάζεται και το προσέχει», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΝΟΑΗ κ. Φίλιπ Σκέτσλι.

«Αν και δεν συνιστούμε ηρωισμούς που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες των ζώων να είναι πλήρως ενημερωμένοι για το πως πρέπει να τα φροντίζουν», πρόσθεσε.