FUN TIME

Μυστήριο με μαύρη γραμμή στον ουρανό της Φλόριντα

Μυστήριο με μαύρη γραμμή στον ουρανό της Φλόριντα

Μπροστά σε ένα φαινόμενο, που μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τη λύση του, βρέθηκε ο Μάικ Γουέιτ, ο οποίος έκανε τη βόλτα του σε παραλία της Νήσου Honeymoon, ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα.


Ήταν γύρω στο μεσημέρι και ο ήλιος ήταν ψηλά στον ουρανό, όταν ο άνδρας παρατήρησε μία μαύρη γραμμή, που ξεκινούσε από ένα σύννεφο και κατέβαινε μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν οφθαλμαπάτη, επειδή έμοιαζε με ένα σκοτεινό τμήμα στον ουρανό, πάνω σε ηλιόλουστο φόντο», λέει ο Γουέιτ. «Μπορεί να είναι θαλάσσιος σίφουνας», σκέφτηκε, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι δεν είναι κάτι τέτοιο, καθώς μπορούσε να δει μέσα από τη σκοτεινή λωρίδα ουρανού.

Μπερδεμένος ο 73χρονος έβγαλε το κινητό του και φωτογράφησε το περίεργο φαινόμενο.

Στη συνέχεια έστειλε τις φωτογραφίες στην εφημερίδα «Times» με την ερώτηση «έχει κανείς ιδέα τι είναι αυτό;».

Ο αρχι-μετεωρολόγος Μάικλ Κλέι του «Bay News 9», πάντως, δεν κατάφερε να δώσει απάντηση. Μάλιστα έστειλε τις φωτογραφίες και σε άλλους ειδικούς. Μόνο ένας επιχείρησε μία ερμηνεία, σύμφωνα με την οποία η μαύρη γραμμή θα μπορούσε να οφείλεται σε συμπύκνωση ατμών από κινητήρα αεροπλάνου. Ωστόσο, για να γίνει ορατό ένα τέτοιο φαινόμενο θα πρέπει να είχαν συντονιστεί μια σειρά από παράγοντες, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο.

Ο Κλέι τονίζει ότι κανένας από τους ειδικούς με τους οποίους μίλησε δεν είναι σίγουρος για την εκδοχή που δίνει. «Όλοι μαντεύουμε», λέει και η αναζήτηση για τη λύση του μυστηρίου συνεχίζεται.