FUN TIME

Πώς ξοδεύουν τα… άπειρα λεφτά τους οι δισεκατομμυριούχοι

Πώς ξοδεύουν τα… άπειρα λεφτά τους οι δισεκατομμυριούχοι

Οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου συνεχίζουν να αυξάνονται ακόμα και σε χώρες – έκπληξη.

Για το 2014 το Forbes ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων δισεκατομμυριούχων ανέρχεται σε 1,645, με τα έσοδα τους να έχουν πολλά μηδενικά στο τέλος. Συγκεκριμένα η συνολική καθαρή αξία των εσόδων τους ξεπερνά τα 6 τρισεκατομμύρια...
Οι αριθμοί ζαλίζουν ακόμα και τους πιο προσγειωμένους, καθώς εδώ δεν μιλάμε για εκατομμύρια, ούτε καν για δισεκατομμύρια.

Οι λίγοι αυτοί τυχεροί έχουν λεφτά για πέντε ζωές...

Πού ξοδεύουν όμως το μεγαλύτερο μέρος της αμύθητης περιουσίας τους.

Το πόρταλ statista με ένα info graphic δείχνει αναλυτικά σε ποια αγαθά ξοδεύουν οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου τα πολλά λεφτά τους;

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα είχαν την τιμητική τους για αυτή τη χρονιά, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των πολυτελών αγαθών. Οι πλούσιοι από όλο τον κόσμο έβγαλαν από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς 438 δισεκατομμύρια και τα ξόδεψαν σε φανταχτερά πανάκριβα αυτοκίνητα. Για προσωπικά είδη πολυτελείας, όπως αρώματα, κοσμήματα και ρούχα ξόδεψαν 278 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για έπιπλα και ιδιωτικά τζετ δαπάνησαν 22,4 και 23,7 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Συνολικά, οι πάμπλουτοι αυτοί άνθρωποι ξόδεψαν 1 τρις για υλικά και άυλα αγαθά που ικανοποιούν τις προσωπικές τους ανάγκες!

info

Σχετικές ειδήσεις