FUN TIME

Τρέξαμε στον 12ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Τρέξαμε στον 12ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Το τρέξιμο είναι ένας τρόπος γυμναστικής που πρέπει πραγματικά να σου αρέσει για να το επιλέγεις.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ

Της Σοφίας Μαυραντζά

Όμως, αν δεν το δοκιμάσεις, δεν ξέρεις τι (μπορεί να) χάνεις. Κάπως… αυθόρμητα και χωρίς να το έχω επιχειρήσει ξανά στο παρελθόν, πήρα την απόφαση να τρέξω τα 5 χιλιόμετρα στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, με τη φανέλα της ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS. Κι αυτό διότι διάβασα πως με τη συμμετοχή σου στήριζες κι εσύ τους «Σταθμούς Χαράς», το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί η ΙΚΕΑ, εξοπλίζοντας δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης, ο Γιάννης Αϊβάζης, η Ευγενία Σαμαρά, ο Γιάννης Ποιμενίδης, η Ολίβια Γαβρίλη και η Έλενα Γαλίφα, ήταν εκεί, μαζί μας, για να τρέξουν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια, μοιράζοντας παιδικά χαμόγελα σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

1.4.17 109

Στο μεταξύ, η μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη είχε ήδη ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου, μία μέρα πριν τη στιγμή που όλοι θα φορούσαμε τα αθλητικά μας. Εκατοντάδες αθλητές έφτασαν στο περίπτερο που είχε στήσει η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS στην παραλία της πόλης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παραλάμβαναν τις συμμετοχές τους με την IKEA Running Team, τη μπλούζα της ομάδας τους και το νούμερο με το οποίο θα έτρεχαν την επόμενη ημέρα (περιλαμβανόταν και το μικροτσίπ που θα τους έδινε το χρόνο του τερματισμού), ενώ όσοι είχαν παιδιά μπορούσαν να απολαύσουν την καλοκαιρία και το ζεστό ήλιο, καλωσορίζοντας τον Απρίλιο παρέα με νεράιδες, ξωτικά και έναν… ξυλοπόδαρο!

Κόσμος κατέκλυσε το περίπτερο, ενώ οι μικροί μας φίλοι είχαν τα πιο ευτυχισμένα χαμόγελα! Παιχνίδια, αγώνες δρόμου, μαγικά κόλπα, «τσουβαλομαχίες» και άλλοι διαγωνισμοί έκαναν τα παιδιά να χαρούν και να γελάσουν με την ψυχή τους, κάνοντας τους γονείς τους διπλά ευτυχισμένους. Φυσικά το αγαπημένο των παιδιών face painting μεταμόρφωσε τους μικρούς μας φίλους σε spiderman και πεταλούδες ή βασίλισσες! Όλα για παιδιά γίνονται άλλωστε! Το Σάββατο πέρασε με χαρές και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πραγματικά ευχαριστήθηκαν τις απαντήσεις των παιδιών ή φωτογραφήθηκαν και οι ίδιοι με τον αγαπητό ξυλοπόδαρο, ονόματι… Μακαρόνι!

Και φυσικά, ακολούθησε ο coach της IKEA Running Team, Βαγγέλης Ζαρουχλιώτης, ο οποίος για όλους εμάς που θα επιχειρούσαμε να τρέξουμε, βρισκόταν επί τόπου, έτοιμος να απαντήσει σε κάθε μας απορία. Μας συμβούλευσε για την ώρα που θα έπρεπε να κοιμηθούμε, ώστε να είμαστε ξεκούραστοι, όπως και για το πρωινό μας γεύμα, πληροφορίες που όπως αποδείχτηκε μας προετοίμασαν για την επίτευξη και την ολοκλήρωση του στόχου μας στον αγώνα της Κυριακής!

Με την πολύτιμη βοήθειά του κι εγώ, κατάφερα να συγκεντρωθώ περισσότερο στο στόχο μου και το πρωί της Κυριακής ήμουν έτοιμη για να ακούσω τον ήχο της εκκίνησης. Τα πρώτα σφυρίγματα ακούστηκαν και ανυπομονούσα για τη στιγμή που θα ξεκινήσει το δικό μου γκρουπ. Η ώρα έφτασε, το σφύριγμα της εκκίνησης ακούστηκε. Φύγαμε. Κράτησα ρυθμό και κατάφερα να ολοκληρώσω τα 5 χιλιόμετρα της διαδρομής μου, τρέχοντας. Αλλά θέλω να σημειώσω και να μοιραστώ δύο σημεία που μου έκαναν εντύπωση.

Πρώτον, είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις στον αγώνα να συμμετάσχουν παιδιά, μαμάδες, οικογένειες ολόκληρες. Η σημασία της οικογένειας εκείνη τη στιγμή, είναι ιερή. Ήταν όλοι μαζί, μια γροθιά, έτρεχαν και χαίρονταν τη μέρα, γίνονταν κοινωνοί αυτής της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού. Και αυτό έδινε δύναμη σε όλους εμάς που στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας. Δεύτερον, είναι εξίσου σημαντικό να ξέρεις ότι τρέχεις με μία φανέλα σήμερα για να χαμογελάσουν εκατοντάδες παιδιά αύριο. Κι αυτό διότι η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS θα δώσει 5 ευρώ από κάθε συμμετοχή για να ενισχύσει τους «Σταθμούς Χαράς», τη στιγμή που περισσότεροι από 1.000 αθλητές έτρεξαν με την μπλούζα της IKEA Running Team! Έβλεπα γύρω μου συναθλητές με την ίδια μπλούζα, τους χαιρετούσα, είχαμε τον ίδιο στόχο, το ίδιο όραμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφερθεί πως συνολικά, μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει εξοπλίσει και διαμορφώσει πάνω από 39 Σταθμούς, σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Αττική και Κρήτη, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν μία καλύτερη καθημερινή ζωή!

Μια μοναδική συμμετοχή, μια φανταστική εμπειρία γράφτηκε στις 2 Απριλίου 2017, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι την επόμενη φορά, μην ξεχνάτε: Κάθε «Σταθμός Χαράς» και δεκάδες παιδικά χαμόγελα! Εις το επανιδείν!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις