FUN TIME

Βερνίκι μετατρέπει πράσινα χαρτάκια σε 100ευρα;

Βερνίκι μετατρέπει πράσινα χαρτάκια σε 100ευρα;

Ούτε σε όνειρα επιστημονικής φαντασίας δεν υπάρχει αυτό που πίστεψε ένας 48άχρονος άντρας από την Θεσσαλονίκη...

Ο «άτυχος» άντρας πείστηκε από απατεώνες ζογκλέρ, ότι υπάρχει ειδικό βερνίκι, που μπορεί να μετατρέψει πράσινα χαρτάκια σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι στην απάτη, να του αποσπάσουν συνολικά το ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ.

Ευτυχώς οι δράστες Νιγηριανοί στην καταγωγή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο προσυμφωνηθέντος ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με τον 48άχρονο, για να τους δώσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, προσέγγισαν το «θύμα» τους, μέσω μιας γυναίκας, που αναζητείται και τον έπειθαν με διάφορα δαχτυλουργικά τρικ, ότι με τη χρήση ειδικών υλικών που κατείχαν και με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, μπορούσαν να αποχρωματίσουν δύο ισομεγέθη ομοιώματα χαρτονομισμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και τα είχαν εισαγάγει από τη χώρα τους.

Στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως υλικά για τον αποχρωματισμό των βαμμένων χαρτονομισμάτων γάζες, βαμβάκι, δύο σύριγγες με υγρό για τον αποχρωματισμό και πράσινα χαρτιά στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ.