FUN TIME

Βάση νέων κριτηρίων η υποβάθμιση αμερικανικών τραπεζών από τη S&P

Βάση νέων κριτηρίων η υποβάθμιση αμερικανικών τραπεζών από τη S&P

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε χθες τη βαθμίδα στην οποία τοποθετεί το αξιόχρεο των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ, με βάση νέα κριτήρια αξιολόγησης.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διαδικασία επανεξέτασης της πιστοληπτικής ικανότητας των 37 μεγαλύτερων τραπεζών διεθνώς, υποβαθμίστηκε το αξιόχρεο των τραπεζών των Bank of America, Goldman Sachs, JPMorganChase, Morgan Stanley, Citigroup και Wells Fargo.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών να σημειώσουν πτώση από 0,3% ως 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το κλείσιμο τους.

Αμετάβλητες παρέμειναν στην πλειονότητα τους, οι αξιολογήσεις του S&P για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και ιδιαίτερα τις γαλλικές .

Ωστόσο, ανάμεσα σε εκείνες που μεταβλήθηκε η αξιολόγησή τους, η ισπανική Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (A+ από AA-), η βρετανική Barclays (A από A+) και η ελβετική UBS (A από A+).

Μάλιστα, η ολλανδική Rabobank έχασε το τριπλό της A, πέφτοντας στο AA. Ήταν η μόνη μεγάλη ιδιωτική τράπεζα διεθνώς που διατηρούσε ως χθες τη βέλτιστη αξιολόγηση από τον S&P's.

Από την άλλη πλευρά, κρατικές κινεζικές τράπεζες είδαν την αξιολόγησή τους να αναβαθμίζεται, λόγω της κυβερνητικής υποστήριξης η οποία, κατά τον οίκο, μειώνει την πιθανότητα να πτωχεύσουν. Έτσι, το αξιόχρεο της Bank of China αυξήθηκε σε A (από A-) και της China Construction Bank επίσης σε A (από A-).

Πηγή: Fimotro.blogspot.com