FUN TIME

Μοναδικά! Αυτά τα τατουάζ είναι εμπνευσμένα από πασίγνωστες ταινίες (pics)

Μοναδικά! Αυτά τα τατουάζ είναι εμπνευσμένα από πασίγνωστες ταινίες (pics)
instagram

Όμορφα τατουάζ εμπνευσμένα από ταινίες που όλοι αγαπήσαμε.

Τα τατουάζ εδώ και πολλά χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Για πολλούς αποτελεί μια μορφή αυτό-έκφρασης ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα θεωρούν ως μια όμορφη τέχνη του σώματος.

Οι περισσότεροι επιλέγουν να αποτυπώσουν στο δέρμα τους, σχέδια που συμβολίζουν κάτι σημαντικό, «κουβαλώντας» τα πάνω τους για πάντα.

Τατουάζ – προέλευση

Το τατουάζ ή δερματοστιξία, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του, είναι ένα μόνιμο σημάδι ή σχέδιο που δημιουργείται στο δέρμα με την εισαγωγή ειδικών χρωστικών ουσιών στην εσωτερική στοιβάδα του, το λεγόμενο κυρίως δέρμα ή χόριο.

Η λέξη tattoo, ή tattow στον 18ο αι., είναι δανεισμένη από την Πολυνησιακή λέξη tatau, που σημαίνει ορθός, έντεχνος. Πριν την εισαγωγή της Πολυνησιακής λέξης στο λεξιλόγιο, η πρακτική του τατουάζ περιγραφόταν στη Δύση ως τσιμπήματα, ζωγραφική ή χρώση. Οι ναυτικοί κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους λάνσαραν αργότερα, τόσο τη λέξη όσο και την επαναφορά της ιδέας του τατουάζ στην Ευρώπη.

Η πρώτη γραπτή αναφορά στη λέξη tattoo (ή tatau), σύμφωνα με το el.wikipedia.org εμφανίζεται στο ημερολόγιο του Τζόζεφ Μπανκς (24 Φεβρουαρίου 1743 - 19 Ιουνίου 1820), του φυσιοδίφη στο πλοίο HMS Endeavour ενώ η λέξη «tattoo» εισήχθη στην Ευρώπη από τον εξερευνητή Τζέιμς Κουκ, όταν επέστρεψε το 1769 από το πρώτο του ταξίδι στην Αϊτή και τη Νέα Ζηλανδία. Στη αφήγησή του για το ταξίδι, αναφέρεται σε μια δραστηριότητα που ονομάζεται «tattaw». Μέχρι τότε περιγραφόταν σαν σημάδεμα, ζωγραφική, ή χρώση.

Είδη τατουάζ

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας διακρίνει πέντε τύπους τατουάζ:

  • Τα τραυματικά τατουάζ, τα οποία επίσης αναφέρονται σαν «φυσικά τατουάζ» και προέκυψαν ύστερα από τραυματισμούς, ειδικά από την άσφαλτο μετά από τροχαία, ή τραυματισμούς από μύτη μολυβιού.
  • Τα ερασιτεχνικά τατουάζ και τα επαγγελματικά τατουάζ τόσο αυτά που προέκυψαν μέσω των παραδοσιακών μεθόδων όσο και αυτά με την χρήση μοντέρνων μηχανών.
  • Τα αισθητικά τατουάζ επίσης γνωστά ως μόνιμο μακιγιάζ.
  • Τα λειτουργικά τατουάζ και
  • τα ιατρικά τατουάζ.

Λοιμώξεις από τατουάζ

Σήμερα οι καλλιτέχνες, που είναι γνωστοί ως tattoo artists ακολουθούν (στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον) τους επιβεβλημένους κανόνες υγιεινής:

  • Αποστειρώνουν τα εργαλεία τους σε κλιβάνους
  • Χρησιμοποιούν βελόνες μίας χρήσης
  • Απολυμαίνουν επιμελώς τις επιφάνειες εργασίας τους
    Κατά τον τρόπο αυτό μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες μετάδοσης λοίμωξης από μολυσμένη βελόνη.

Οι βασικές λοιμώξεις, οι οποίες είναι επικίνδυνες για την υγεία σας γενικότερα, αλλά και για το έμβρυο ειδικότερα, σε περίπτωση κύησης είναι:

  • HCV (Ηπατίτιδα C)
  • HBV (Ηπατίτιδα B)
  • HIV – I, II (AIDS)

Οι πηγές έμπνευσης για ένα τατουάζ είναι ανεξάντλητες.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε τατουάζ που είναι εμπνευσμένα από πασίγνωστες ταινίες. Απολαύστε τα.