Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
FUN TIME

Τι κάνει μία και μόνο σταγόνα δηλητηρίου φιδιού στο αίμα

Newsbomb

Το δηλητήριο των φιδιών δεν είναι στην ουσία τίποτα περισσότερο από «περίπλοκο σάλιο», που ωστόσο μπορεί να πλήξει πολύ σοβαρά τους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος, οδηγώντας ακόμη και στο θάνατο.

Ανάλογα με το είδος του φιδιού και άρα το δηλητήριο που μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό, μπορεί να προκληθεί καρδιακή προσβολή, παράλυση ή μπορεί το αίμα να πήξει τόσο πολύ, ώστε να μην κυκλοφορεί πια σε αρτηρίες και φλέβες.

Αυτές οι διαφορετικές επιδράσεις προκαλούνται από τα διαφορετικά είδη τοξινών που βρίσκονται στο δηλητήριο του κάθε φιδιού. Μερικά, όπως τα μάμπα, οι κροταλίες και οι κόμπρες παράγουν ένα δηλητήριο που περιέχει πολλές νευροτοξίνες. Αυτές, «επιτίθενται» στους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, διακόπτοντας τη λειτουργία των νεύρων και την κίνηση των μυών, οπότε ο οργανισμός πεθαίνει από ασφυξία και καρδιακή ανακοπή.

Επίσης, υπάρχουν και κυτταροτοξικά δηλητήρια, που καταστρέφουν τα κύτταρα και τους ιστούς και προκαλούν τεράστιο πόνο. Τέτοιου είδους δηλητήρια προκαλούν ζημιά, ακόμα και όταν έρθουν σε απλή επαφή με το δέρμα.

Τέλος, υπάρχουν δηλητήρια με αιμοτοξίνες. Μόλις εισέλθουν στο αίμα καταστρέφοουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια ή προκαλούν την άμεση πήξη του αίματος.

Δείτε στο βίντεο τι μπορεί να κάνει μια απλή σταγόνα τέτοιου δηλητηρίου στο αίμα!...