Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
FUN TIME

Τα ψεύτικα τα νέα τα μεγάλα στο ελληνικό internet

Σοφία Βεργοπούλου

Ποιές ιστορίες έκαναν το γύρο των social media και ήταν τελικά ψεύτικες; Πόσοι από εμάς την πατήσαμε και τις μοιραστήκαμε;

Σας παρουσιάζουμε μερικές και ευχόμαστε το 2015 να μην την πατάμε τόσο εύκολα.

Η ιστορία με τον αρουραίο που βιντεοσκοπήθηκε να κόβει βόλτες πάνω στο γύρο σουβλατζίδικου. Αναπαράχθηκε πολλές φορές, με εκφράσεις αποτροπιασμού. Το πόρβλημα βέβαια είναι ότι αν παρατηρήσει κανείς το video θα διαπιστώσει πως μάλλον πρόκειται για βιτρίνα κάποιου καταστήματος που πουλάει εξοπλισμό διότι ο γύρος είναι εμφανώς ψεύτικος, φωτιά δεν υπάρχει κλπ κλπ.

gafa1

Το θέμα με την ταβέρνα και τους μουσικούς. Αποδείχτηκε ότι δεν πρόκειται για κανονική αγγελία, αλλά αντιγραφή κάποιου αστείου που είχε ποσταριστεί το 2012.

gafacentral

Το κείμενο που όλοι αναπαρήγαγαν στο facebook και αφορούσε τάχα τα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη. Εννοείται ότι δεν είχε καμία νομική βάση και φυσικά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η είδηση για το απόλυτο σκοτάδι που θα πέσει στη γη. Με πληροφορίες από τη NASA και για την Τρίτη… 16 έως την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014. Αυτό θα συνέβαινε λόγω μιας ηλιακής καταιγίδας, της οποίας η σκόνη και τα διαστημικά συντρίμμια, θα είχαν ως συνέπεια την παρεμπόδιση κατά 90% του φωτός του ήλιου. Το ότι κανείς δε μπορεί να προβλέψει μια ηλιακή καταιγίδα προφανώς δεν απασχόλησε κανέναν απο αυτούς που το αναπαρήγαγαν.