Οι πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούν εδώ και δεκαετίες αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων. Μία από τις πιο διαδεδομένες απόψεις λέει ότι οι «πραγματικοί» δημιουργοί των πυραμίδων δεν ήταν άνθρωποι, αλλά… εξωγήινοι, που ήρθαν μάλιστα στη Γη από τη Σελήνη.

Μία φωτογραφία της NASA από την επιφάνεια της Σελήνης, ήταν αρκετή για να ξαναφουντώσει τη συζήτηση. Την «ανακάλυψη» έκανε ο YouTuber Pacitto Dominique, παρατηρώντας παλαιότερες φωτογραφίες του σεληνιακού αναγνωριστικού διαστημικού οχήματος (LRO) της NASA. Σε μια από τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, εντόπισε ένα «αντικείμενο» που μοιάζει με πυραμίδα, στο κέντρο ενός τεράστιου κρατήρα.

«Ήταν μία πυραμίδα με τρεις πλευρές. Τη μία πλευρά διέτρεχε ένα σκοτεινό παράθυρο» εξηγεί ο «ειδικός» στα UFO Scott C. Warring, ο οποίος διατηρεί δημοφιλή ιστοσελίδα συνωμοσιολογικού ενδιαφέροντος.

«Το ερώτημα παραμένει, είναι αυτή αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι οι πυραμίδες της Αιγύπτου χτίστηκαν από εξωγήινους που ήρθαν από το φεγγάρι; Έτσι φαίνεται» υποστηρίζει.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν η υποτιθέμενη πυραμίδα στο φεγγάρι, είναι απλά κάποιος ογκόλιθος ή κάτι άλλο. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι «κυνηγοί UFO» ανακαλύπτουν εξωγήινους πολιτισμούς στη Σελήνη.

Σε μία θολή φωτογραφία, που είχε τραβήξει ένα μέλος της αποστολής «Apollo 17» του 1972, αχνοφαινόταν κάτι που είχε σχήμα πυραμίδας. Τελικά, όμως, αποδείχτηκε ότι η «πυραμίδα» ήταν στην πραγματικότητα μία χαμηλής ποιότητας εικόνα από το πάτωμα του σεληνιακού οχήματος. Δείτε τη φωτογραφία στην παρακάτω gallery:

lro1-98.JPG
01
Η «πυραμίδα» που εντόπισε στην επιφάνεια της Σελήνης... YOUTUBE

(Πηγή: Sputniknews.com)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr