Θριαμβευτική πρεμιέρα για «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με την Χριστίνα Αλεξανιάν (pics)

Θριαμβευτική πρεμιέρα για «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με την Χριστίνα Αλεξανιάν (pics)

Η Χριστίνα Αλεξανιάν κέρδισε το στοίχημα και καθήλωσε 2.000 κόσμου στο Άλσος της Νέας Σμύρνης με το μονόλογο «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν».

Μια παράσταση-μαρτυρία που μεταφέρει στη σκηνή τις εμπειρίες της Ανζέλ Κουρτιάν από τα συγκλονιστικά γεγονότα που έζησε παιδί, ξεριζωμένη από το 1915 που έγινε η σφαγή των Αρμενίων, την καταστροφή της Σμύρνης και τη ζωή της μετά στην Ελλάδα, όπως τα έγραψε η ίδια στα βιβλία της. Η Χριστίνα Αλεξανιάν έκανε τη θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, ανέλαβε και τη σκηνοθεσία και κατάφερε μέσα σε 80 λεπτά, να μας αφήσει άφωνους με την ερμηνεία της!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 2

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 3

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 4

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 5

Το πόσο καλή ηθοποιός είναι και πόσο ταλέντο έχει, το γνωρίζουμε από προηγούμενες θεατρικές της δουλειές που συμμετείχε και έσκισαν εισπρακτικά και καλλιτεχνικά, με αποκορύφωμα φυσικά τη «Σμύρνη μου αγαπημένη». Στα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν, η Χριστίνα Αλεξανιάν έρχεται πιο ώριμη υποκριτικά, με τη στόφα γνήσιας θεατρίνας και μας πείθει με την ερμηνεία της ότι είναι το πρόσωπο που υποδύεται. Γι΄αυτό άλλωστε, οι θεατές είδαν καθηλωμένοι και συγκινημένοι την παράσταση, σε ένα δύσκολο θέατρο-αρένα και αποθέωσαν με το χειροκρότημά τους την Χριστίνα Αλεξανιάν και τον Haig Yazdjian που με τη μουσική του και το τραγούδι του, απογειώνει Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν. Μακάρι σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να το ξαναδούμε, διότι τέτοιες παραστάσεις δεν είναι για μια βραδιά…

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 6

 ΧΡΙΣΤΙΝΑ 7

Η οικογένεια της Ανζέλ Κουρτιάν και πολλοί φίλοι τίμησαν με την παρουσία τους την πρεμιέρα της παράστασης και έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στην Χριστίνα Αλεξανιάν για την ερμηνεία της αλλά και τη σκηνοθεσία της, αφού για πρώτη φορά σκηνοθετεί, και μάλιστα τον εαυτό της.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 8

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 9 

Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου – Σκηνοθεσία: Χριστίνα Αλεξανιάν

Στη σκηνή ερμηνεύει ζωντανά ο Ηaig Yazdjian

Σκηνικά-κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Καρασαββίδης

Παραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός Νέας Σμύρνης