ΚΟΣΜΟΣ

Μπρους Γουίλις: Όλες οι γυναίκες της ζωής του δίπλα του, μετά τη διάγνωση με άνοια

O Mπρους Γουίλις με τη σύζυγό του
O Mπρους Γουίλις με τη σύζυγό του
Α.Ρ

Τα αγαπημένα πρόσωπα του Μπρους Γουίλις συσπειρώνονται γύρω από τον δημοφιλή ηθοποιό, ο οποίος έχει διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια. Στόχος τους να τον βοηθήσουν να ζήσει μία όσο το δυνατόν πιο «γεμάτη ζωή» 

Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις βρίσκεται ενωμένη στο πλευρό του, μετά τη διάγνωσή του με μετωποκροταφική άνοια, ασθένεια που επηρεάζει τον τρόπο ομιλίας αλλά και τις κινητικές ικανότητες ενός ατόμου.

Η οικογένεια του αγαπημένου σταρ, η σύζυγός του Έμα Χέμινγκ Γουίλις τα παιδιά τους, Μέιμπελ 10 ετών και Έβελιν 8, η πρώην σύζυγος Ντέμι Μουρ και τα παιδιά τους Ράμερ, 34, Σκάουτ, 31 και Ταλούλα 29 θέλουν να τον βοηθήσει να «ζήσει όσο το δυνατόν πιο γεμάτη ζωή». «Ο σκοπός τους για τον Μπρους είναι να τον κρατήσουν ενεργό. Έχει ένα πολυάσχολο πρόγραμμα με δραστηριότητες κάθε μέρα. Φροντίζουν ώστε τόσο το σώμα όσο και ο εγκέφαλός του να ασκούνται» αποκάλυψε πηγή της οικογένειας στο PEOPLE

«Η οικογένεια είναι πιο κοντά από ποτέ», λέει η πηγή, προσθέτοντας ότι η 44χρονη Έμμα προσπαθεί να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές αναμνήσεις για τη Μέιμπελ και την Έβελιν. «Θέλει να θυμούνται τον Μπρους ως έναν καταπληκτικό, διασκεδαστικό μπαμπά. Θέλει να έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτόν»

Η οικογένεια ενημέρωσε πρόσφατα τους θαυμαστές του για την υγεία του 67χρονου ηθοποιού, 11 μήνες αφότου αποκάλυψαν ότι είχε διαγνωστεί με αφασία, μια γλωσσική διαταραχή που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητες. «Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει προχωρήσει και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD)»

«Δυστυχώς, οι προκλήσεις στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια σαφή διάγνωση» συνεχίζει η δήλωση. «Ο Μπρους πάντα πίστευε στη χρήση της φωνής του στον κόσμο για να βοηθήσει άλλους και να ευαισθητοποιήσει για σημαντικά ζητήματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά.

Γνωρίζουμε μέσα μας ότι αν μπορούσε σήμερα θα ήθελε να ανταποκριθεί στρέφοντας την παγκόσμια προσοχή σε εκείνους που αντιμετωπίζουν επίσης αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους».

Η μετωποκροταφική άνοια είναι ένας γενικός όρος για μια ομάδα εγκεφαλικών διαταραχών που απειλούν τον μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι τμήματα αυτών των λοβών ατροφούν και η συρρίκνωση αυτών των περιοχών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ομιλίας, συναισθηματικά προβλήματα και αλλαγές στην προσωπικότητα.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια κινητικών δεξιοτήτων, προβλήματα στο περπάτημα, στην κατάποση ή μυϊκούς σπασμούς. Τα συμπτώματα τείνουν να χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου. Οι ασθενείς συνήθως αρχίζουν να παρατηρούν συμπτώματα μεταξύ 40 και 65 ετών, αλλά η νόσος μπορεί να επηρεάσουν άτομα που είναι νεότερα. Είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας για άτομα κάτω των 60 ετών.

Η οικογένεια πρόσθεσε στην πλήρη δήλωση: «Ο Μπρους έβρισκε πάντα χαρά στη ζωή και βοηθούσε όλους όσους ήξερε να κάνουν το ίδιο», κατέληξε. «Σήμαινε τα πάντα για μας ο κόσμος να δει αυτό το αίσθημα φροντίδας να αντηχεί σε αυτόν και σε όλους μας. Έχουμε συγκινηθεί από την αγάπη που μοιραστήκατε όλοι για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής. Η διαρκής συμπόνια, κατανόηση και ο σεβασμός σας θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε τον Μπρους να ζήσει όσο το δυνατόν πιο γεμάτη ζωή».